Crema de mascarpone si ciocolata

de _Alina_ in Dulciuri, 20 Sep 2013 | 5674 vizualizari

 

Nu-mi plac cremele din comert, asa ca fara prea multa palavrageala azi va prezint o vedeta din bucataria mea. O crema consistenta, ciocolatoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 3 galbenusuri (2 galbenusuri mari si 1 mediu)
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de mascarpone si ciocolata:

1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert. 

2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet.

3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia fierbinte amestecand continuu. Lasam compozitia sa se racoreasca complet.

4. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida, iar apoi incorporam totul in compozitia cu ciocolata.

5. Introducem crema la frigider pentru cateva ore (cel putin 4).

Puteti sa o serviti simpla sau sa o folositi la prajituri si torturi.

 

 

TIPS-URI

1

Folositi ciocolata de calitate.

2

Daca nu sunteti fan ciocolata amaruie puteti folosi ciocolata cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crema de mascarpone si ciocolata-0
Crema de mascarpone si ciocolata-1
Crema de mascarpone si ciocolata-2
Crema de mascarpone si ciocolata-3
Crema de mascarpone si ciocolata-4

COMENTARII (21)

Rocsi

Rocsi 1

20.09.2013, 21:35

Atat de fina

housy

housy 1

20.09.2013, 23:58

arata delicios

_Alina_

_Alina_ 1

21.09.2013, 11:57

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!