Crema de zahar ars

de anaiordan in Prajituri, 30 Iun 2009 | 5128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750ml-1l lapte
  • 6-8 oua
  • 15 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta dupa preferinta, rom, vanilie, migdale..
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se pun la topit 5 linguri de zahar din cele 15. Dupa ce se topeste se intinde zaharul topit pe marginea cratitii si apoi se lasa pana se raceste de tot.


Intre timp se bat ouale cu restul de linguri de zahar si cu esenta. Apoi se adauga si laptele treptat si se bat pana se omogenizeaza. Am zis 6-8 oua si 750ml-1l lapte in functie de dimensiunea cratitii..dupa cum vedeti eu am avut una mica mica la 1l si jumatate capacitate.


Dupa ce s-a racit si zaharul se pune compozitia peste zahar si se da la cuptor pentru aproximativ 45-60 minute la foc mic, cam al 180 grade Celsius..si e gata cand arata ca in poza :D..


Este recomandat sa nu aveti o cratita inalta cum am avut eu...mi-a luat foarte mult pana s-a copt si s-a ars prea mult zaharul...eventual este foarte buna si o tava mia mica de prajituri..va iesi tocmai bine, nu foarte groasa.


Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

claudiabuc 1

14.03.2010, 22:28

pune-o intr-un vas cu apa si apoi dai la cuptor .felicitari pt blog

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pandișpan cu nucă, glazurat cu ciocolată

de RODIMUR 7

ieri la 21:10

Prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

ieri la 21:06

Prăjitură Anton

de Ancutsa 6

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013