Crema de zahar ars

de carminabulina in Prajituri, 14 Feb 2011 | 2215 vizualizari

 

Este un desert care-mi reuseste de fiecare data si desi mie nu-mi prea place il fac la cererea "telespectatorilor" care il adora.

 

INGREDIENTE

  • 1 L lapte, de preferat cel mai gras
  • 1 1/2 cana de zahar
  • 8 oua mari
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita faina (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele se fierbe impreuna cu cele 3 plicurie de zahar vanilinat si coaja rasa de la o lamaie. Dupa ce a fiert strecuram laptele si il lasam la racit.


O cana de zahar se pune intr-o tava (sau cratita) si se pune la topit, la aragaz. Tot timpul se rasuceste cratita sa se tapeteze si marginile ei. Caramelul nu trebuie tinut prea mult pe foc pentru a nu capata un gust prea amar. Dupa ce s-a topit zaharul punem tava intr-un loc racoros pentru a se intari zaharul ars.


Cele 8 oua se bat cu 1/2 de cana de zahar. Se bat bine, pana se topese zaharul si compozitia face spuma. Se adauga si lingurita de faina si se amesteca si asta bine.


Laptele racit il turnam peste ouale batute, amestecam bine iar toata compozitia asta o punem in tava in care am ars zaharul.


Aceasta tava o asezam in alta mai mare in care am turnat apa rece. Se face astfel un bain marin. Si asa una intr-alta se baga in cuptorul incins.


Se lasa la cuptor 40-50 minute. Daca apa din tava incepe sa fiarba mai adaugati apa rece, altfel este posibil sa va iasa o crema ca un schwitzer.


Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa macar 2 ore la racit. Se serveste cu sosul de caramel din tava si foarte rece.


:)

 

TIPS-URI

1

lingurita de faina este optional. Eu o pun pentru a-mi iesi crema mai alba desi nu stiu cat conteaza in realitate.

2

nu incercati sa zdrobiti micile cocoloase de zahar care raman netopite cu degetul! Va veti arde foarte rau si oricum ele se topesc singure, garantat.

3

puteti sa nu puneti coaja de lamaie in lapte insa eu o recomand pentru gustul parfumat pe care il da cremei si de asemenea face sa dispara gustul de ou care altfel ar fi pregnant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

kamy 1

15.02.2011, 12:59

imi aduce aminte de copilarie

mamaieelena 1

15.02.2011, 15:33

buna rau....

Cris2711 1

15.02.2011, 17:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura de ciocolata