Negresa cu glazura de ciocolata alba

de rodicamaria in Prajituri, 2 Ian 2014 | 2521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar + 75 g pt. glazura
  • 200 g unt
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte + 2 pt. glazura de ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • 75 ml apa pt. glazura
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata alba:

Intr-o cratita antiaderanta punem la foc mic untul,zaharul,laptele,cacaoa si fierbem la foc mic cateva clocote,amestecand continuu.Lasam la racit dar mai amestecam din cand in cand in ea.Cand compozitia este rece punem galbenusurile amestecand bine dupa care adaugam faina amestecata cu praf de copt si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Albusurile le batem bine apoi le incorporam in compozitia de cacao amestecand de jos in sus. Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins in prealabil pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Intre timp facem glazura alba : apa cu zaharul se fierb pana se leaga un sirop se da jos de pe flacara si se adauga ciocolata alba rupta bucatele.Se amesteca pana se topeste cicolata,eventual se mai pune putin pe foc,dar sa nu clocoteasca.Apoi se toarna fierbinte peste prajitura.Se lasa sa se raceasca , dar nu de tot si se toarna firisoare de glazura de ciocolata cu cacao preparata astfel : ciocolata se topeste intr-un ibric pe bain-marie , cand este topita se adauga 2 linguri lapte se amesteca bine si se toarna.

Am decorat cu inimioare de zahar roz si mov de la Dr. Oetker.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Rocsi

Rocsi 1

02.01.2014, 11:29

Ce delicioasa

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

02.01.2014, 13:03

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.01.2014, 15:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!