Negresa cu glazura de ciocolata alba

de rodicamaria in Prajituri, 2 Ian 2014 | 2618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar + 75 g pt. glazura
  • 200 g unt
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte + 2 pt. glazura de ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • 75 ml apa pt. glazura
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata alba:

Intr-o cratita antiaderanta punem la foc mic untul,zaharul,laptele,cacaoa si fierbem la foc mic cateva clocote,amestecand continuu.Lasam la racit dar mai amestecam din cand in cand in ea.Cand compozitia este rece punem galbenusurile amestecand bine dupa care adaugam faina amestecata cu praf de copt si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.


Albusurile le batem bine apoi le incorporam in compozitia de cacao amestecand de jos in sus. Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins in prealabil pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.


Intre timp facem glazura alba : apa cu zaharul se fierb pana se leaga un sirop se da jos de pe flacara si se adauga ciocolata alba rupta bucatele.Se amesteca pana se topeste cicolata,eventual se mai pune putin pe foc,dar sa nu clocoteasca.Apoi se toarna fierbinte peste prajitura.Se lasa sa se raceasca , dar nu de tot si se toarna firisoare de glazura de ciocolata cu cacao preparata astfel : ciocolata se topeste intr-un ibric pe bain-marie , cand este topita se adauga 2 linguri lapte se amesteca bine si se toarna.


Am decorat cu inimioare de zahar roz si mov de la Dr. Oetker.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (8)

Rocsi 1

02.01.2014, 11:29

Ce delicioasa

Andreea Caroline 1

02.01.2014, 13:03

MotanLaOale 1

02.01.2014, 15:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08