Negresa cu glazura de ciocolata alba

de rodicamaria in Prajituri, 2 Ian 2014 | 2948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar + 75 g pt. glazura
  • 200 g unt
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte + 2 pt. glazura de ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • 75 ml apa pt. glazura
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata alba:

Intr-o cratita antiaderanta punem la foc mic untul,zaharul,laptele,cacaoa si fierbem la foc mic cateva clocote,amestecand continuu.Lasam la racit dar mai amestecam din cand in cand in ea.Cand compozitia este rece punem galbenusurile amestecand bine dupa care adaugam faina amestecata cu praf de copt si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.


Albusurile le batem bine apoi le incorporam in compozitia de cacao amestecand de jos in sus. Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins in prealabil pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.


Intre timp facem glazura alba : apa cu zaharul se fierb pana se leaga un sirop se da jos de pe flacara si se adauga ciocolata alba rupta bucatele.Se amesteca pana se topeste cicolata,eventual se mai pune putin pe foc,dar sa nu clocoteasca.Apoi se toarna fierbinte peste prajitura.Se lasa sa se raceasca , dar nu de tot si se toarna firisoare de glazura de ciocolata cu cacao preparata astfel : ciocolata se topeste intr-un ibric pe bain-marie , cand este topita se adauga 2 linguri lapte se amesteca bine si se toarna.


Am decorat cu inimioare de zahar roz si mov de la Dr. Oetker.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

02.01.2014, 11:29

Ce delicioasa

Andreea Caroline 1

02.01.2014, 13:03

MotanLaOale 1

02.01.2014, 15:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata