Crema de zahar ars

de Oana in Prajituri, 30 Mar 2012 | 4013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 800 ml lapte
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 8 linguri zahar brun
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita pudra de portocale
  • 8 linguri zahar brun pt caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul la foc mic, se intinde pe peretii oalei si se lasa la racit. Se mixeaza ouale cu zaharul spuma, apoi se adauga laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de rom si pudra de portocale.Cand zaharul caramel incepe sa se crape pe oala se adauga compozitia de lapte si se coace la foc mediu pana se incheaga bine. Se lasa apoi la racit si se serveste simpla sau cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Somloi