Crema de zahar ars cu dovleac

de Mihaela11_jo in Prajituri, 23 Noi 2010 | 3128 vizualizari

 

Aceasta reteta de crema de zahar ars din bucataria americana are un plus de aroma conferit de piureul de dovleac copt.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de zahar  
  • 2  si 1/2 cani de lapte  
  • 3 oua mari  
  • 3 albusuri  
  • 1 cana piureu de dovleac  
  • 1 lingurita scortisoara macinata  
  • 1 lingurita esenta de vanilie  
  • 1/4 cana fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu dovleac:

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.



Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri . Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu, care la randul ei se unge cu ulei. Se aseaza dovleacul in tava cu scobitura in jos. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora sau pana un cutit patrunde cu usurinta in coaja dovleacului. Se scoate dovleacul din cuptor si dupa ce s-a racit putin , se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Se pune intr-un mixer pentru a obtine un piureu omogen.



Dintr-un dovleac de 1.250 kg se obtin cca 2 cani de piureu de dovleac.



Jumatate din zahar se pune intr-o tave de cuptor rotunda cu diametrul de 23 cm si se incalzeste pe ochiul mare de la aragaz pana se caramelizeaza; se tapeteaza cu caramelul si peretii laterali ai tavii. Restul de zahar se pune pe foc mediu cu laptele si se amesteca incontinuu pana clocoteste.



Intr-un bol se bat albusurile spuma, se adauga apoi ouale intregi , piureul de dovleac,scortisoara si vanilia si se mixeaza bine( la viteza medie a mixerului).Se adauga treptat laptele fierbinte. Se toarna compozitia in tava cu zaharul caramelizat; aceasta se plaseaza intr-o tava mai mare cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se lasa la cuptor cca 1 ora sau facem proba cu scobitoarea.



Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Se acopera si se da la frigider 4-5 ore.



Fulgii de cocos se pun intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc pana iau o culoare aurie. Se rastoarna crema pe un platou, se presara cu fulgii de cocos si se decoreaza dupa gust.



Se serveste rece. Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Corinuta 1

24.11.2010, 17:12

foarte bun!

Anamaria7 1

24.11.2010, 22:01

mortaal

Mihaela11_jo 1

25.11.2010, 00:07

Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"