Petit Fours

de Dorothea in Prajituri, 5 Sep 2010 | 4636 vizualizari

 

Aici ceva, care necesita foarte mult timp, asa ca nu e pentru toata ziua, poate pentru o nunta sau musafiri! Foarte, foarte dulce!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 80 gr. martipan
  • 5 Linguri apa calduta
  • 70 gr. zahar
  • 5 galbenusuri
  • un pic de sare
  • coaja de lamaie rasa (1) sau o pungulita de la Dr. Oetker
  • 5 albusuri
  • 100 faina
  • 60 gr. amidon (daca nu aveti, inlocuiti cu ) 160 gr. faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Pentru decor:
  • 3 feluri de Marmelada (mai bine putin acrisoare, eu am pus de visine, capsuni si iar visine)
  • 120 gr. Martipan
  • Marmelada de apricose.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit Fours:

Martipanul il pui in apa calduta si o amesteci pina este ca o crema. 3/4 din zahar, galbenusuri, sarea si coaja de Titron bagi dupa aceea inauntru si amesteci bine.


Albusul il bati cu restul de zahar foarte bine si il amesteci inauntru.


Faina si praful de copt le amesteci si incorporezi in crema de sus.


Dupa aia pui in cuptor la 200 °C, Intr-o tava tapetata cu hartie de copt., pentru cca 10 Minute! Trebuie sa te uiti!!!


Pui foaia de biscuit repede pe un prosop de bucatarie si il lasi sa se raceasca.


Cind este rece, faci 3 bucati.


Una din ele se unge cu marmelada, iar deasupra se repartizeaza martipanul. Pui bine in folie si ceva greu pe el. Astepti 24 de ore.


Dupa 24 de ore, (AM UITAT!!!: 1 lingurita de marmelada apricose pui la microunde, sa fie cald, pui pe martipan, ca sa ai ca un lipici pentru fondant) il faci in bucatele, decorezi cu fondant sau ciocolata, cum vrei.


Succes!!

 

TIPS-URI

1

Daca lucrezi cu fondant din Marschmallow´s, poti sa faci  decoratiunile cu cateva zile inainte

2

Daca nu ai fondant, poti face din  zahar pudra un strop de titrona si un pic de apa. Dar nu o sa iasa tare colorat!

3

Sau poti  sa faci cu ciocolata ta preferata!

4

Prajitura este  greu de facut, dar e foarte buna!  Poti sa faci zilnic, ceva. Se tine foarte bine. Este o prajitura, care cu cat mai mult sta, cu atat e mai buna!

5

Daca stii ca nu mananca copiii, n-ai de ce sa nu bagi un pic de rom in compozitie...hmmm... DAR NU PREA MULT!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Petit Fours" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

winnie 1

24.11.2010, 14:57

Buna. Vreau si eu reteta de fondant sau de unde pot cumpara martipanul. Multumesc frumos

Dorothea 1

11.12.2010, 10:32

Pardon, am uitat "parola", si nam mai putut intra!! O sa vad, cum si cind va fac pose...

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:58

super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si ghimbir