Crema de zahar ars cu lapte de ovaz

de anca_rm in Dulciuri, 28 Iul 2015 | 900 vizualizari

 

Stiti voi cum este cand va este pofta de ceva , si nu ai in frigider chiar tot ce trebuie ? Uite asa am ajuns eu sa fac crema de zahar ars cu lapte de ovaz. A iesit buna , dar nu a fost la fel de inalta ca si cea cu lapte de vaca . Mult mai light si cu mai putine calorii si proteine . Daca vi se pare interesanta reteta mea atunci eu va indemn sa o incecati .
Laptele de ovaz era din cel facut in casa , si pentru el va aduc si linkul retetei http://ilyanda.blogspot.ro/2015/05/lapte-de-ovaz.html, sau se poate folosi lapte cumparat

 

INGREDIENTE

  • -1 lapte ovaz
  • -8 oua
  • -8 linguri de zahar brut+3 linguri pt ars
  • -o pastaie vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu lapte de ovaz:

Eu am facut-o in vase ramechin , dar se poate face intr-o tava sau chiar o cratita care se poate pune in cuptor.


Punem la caramelizat 3 linguri de zahar si cand este lichid tapetam peretii vasului / vaselor in care o sa punem crema .


Intr-un castron mare punem albusurile si le batem tare impreuna cu zaharul pana este o spuma tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam . Adaugam semintele de la pastaia de vanilie, pentru o aroma deosebita. Turnam usor si laptele avand grija sa nu stropim peretii .


Acest amestec il turnam in vase astfel incat sa raman gol cam de un deget fiecare vas.


Punem vasele/ vasul intr-o tava si turnam apa pana la mijlocul vaselor in care este crema . Acest lucru va asigura o coacere uniforma .


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-40 minute , in functie de marimea vaselor .


Scoatem din cuptor si lasam la racit .


Este foarte buna rece , de la frigider a doua zi .

 

TIPS-URI

1

Pastaia de vanilie din care a-ti scos semintele sa nu o aruncati , se poate pastra pentru a fi adaugata intr-o crema fiarta sau poate fi pusa intr-un borcan cu zahar pudra . Zaharul pudra va lua din mirosul si aroma vaniliei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu lapte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

28.07.2015, 17:36

Cris2711 1

29.07.2015, 13:14

Rocsi 1

29.07.2015, 20:09

E buna si mai light

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, cu blat