Crema de zahar ars cu lapte de ovaz

de anca_rm in Dulciuri, 28 Iul 2015 | 513 vizualizari

 

Stiti voi cum este cand va este pofta de ceva , si nu ai in frigider chiar tot ce trebuie ? Uite asa am ajuns eu sa fac crema de zahar ars cu lapte de ovaz. A iesit buna , dar nu a fost la fel de inalta ca si cea cu lapte de vaca . Mult mai light si cu mai putine calorii si proteine . Daca vi se pare interesanta reteta mea atunci eu va indemn sa o incecati .
Laptele de ovaz era din cel facut in casa , si pentru el va aduc si linkul retetei http://ilyanda.blogspot.ro/2015/05/lapte-de-ovaz.html, sau se poate folosi lapte cumparat

 

INGREDIENTE

  • -1 lapte ovaz
  • -8 oua
  • -8 linguri de zahar brut+3 linguri pt ars
  • -o pastaie vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu lapte de ovaz:

Eu am facut-o in vase ramechin , dar se poate face intr-o tava sau chiar o cratita care se poate pune in cuptor.


Punem la caramelizat 3 linguri de zahar si cand este lichid tapetam peretii vasului / vaselor in care o sa punem crema .


Intr-un castron mare punem albusurile si le batem tare impreuna cu zaharul pana este o spuma tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam . Adaugam semintele de la pastaia de vanilie, pentru o aroma deosebita. Turnam usor si laptele avand grija sa nu stropim peretii .


Acest amestec il turnam in vase astfel incat sa raman gol cam de un deget fiecare vas.


Punem vasele/ vasul intr-o tava si turnam apa pana la mijlocul vaselor in care este crema . Acest lucru va asigura o coacere uniforma .


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-40 minute , in functie de marimea vaselor .


Scoatem din cuptor si lasam la racit .


Este foarte buna rece , de la frigider a doua zi .

 

TIPS-URI

1

Pastaia de vanilie din care a-ti scos semintele sa nu o aruncati , se poate pastra pentru a fi adaugata intr-o crema fiarta sau poate fi pusa intr-un borcan cu zahar pudra . Zaharul pudra va lua din mirosul si aroma vaniliei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu lapte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

28.07.2015, 17:36

Cris2711 1

29.07.2015, 13:14

Rocsi 1

29.07.2015, 20:09

E buna si mai light

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Budinca Abade de Priscos