Crema de zahar ars cu oua de prepelita

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 20 Iun 2015 | 4519 vizualizari

 

Crema de zahar ars este, cred eu, cel mai popular desert datorita gustului sau deosebit. Se face repede si foarte usor, din doar trei ingrediente: oua, lapte, zahar.Datorita savorii sale si rapiditatii cu care se prepara, il gasim foarte des in bucatariile noastre. L-am putea numi desert traditional, dar pentru originile sale se lupta Franta (Creme Brulee) Anglia (Burnt Cream) si Spania (Crema Catalana). Dupa cum se vede,este un desert apreciat in orice colt al lumii.
Ce are deosebit acest desert este faptul ca in locul oualor de gaina am folosit micutele oua de prepelita, oua pe care le-am primit de la domnul Mihai Dumitru de la Ferma de prepelite Fundeni pentru a le testa in cadrul proiectului Traditie si gastronomie romaneasca initiat de Gina Bradea. Tot Gina a organizat un frumos concurs al carui premiu vor fi tot ouale de prepelita. Nu trebuie decat sa va inscrieti in concurs si sa indepliniti conditiile puse pentru a castiga premiul.

 

INGREDIENTE

  • 32oua de prepelita (8 de gaina),
  • 1l lapte,
  • 250gr zahar + 4 ling,
  • un baton de vanilie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu oua de prepelita:

 Intr-o cratita cu peretii inalti se caramelizeaza cele 4 ling de zahar.Cu zaharul caramelizat se tapeteaza peretii vasului.Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si batonul de vanilie.Se incalzeste doar pana se topeste zaharul.Ouale se bat intregi pana devin cremoase.Se incorporeaza laptele din care s-a scos batonul de vanilie.Compozitia se toarna in vasul tapetat cu zahar.Vasul se pune intr-o tava sau in alt vas cu apa calda astfel sa cuprinda 3/4 din cratita cu crema.Se da totul la cuptor pentru aprox.45-50min.pana crema incepe sa se lege.

               Dupa ce e gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se rastoarna pe un platou si se da la frigider inainte de servire.Se poate decora cu frisca.

               Crema se poate face toata odata intr-un vas mai mare sau in recipiente mici,individuale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars