Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Miha in Multicooking, 15 Apr 2019 | 385 vizualizari

 

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un desert pe care il indragesc foarte mult si pe care l-as putea manca prosteste . Cu siguranta un cheesecake va iesi fabulos, la Multicookerul Crock-Pot cu gatire sub presiune, la fel si o pasca fara aluat, ca tot se apropie Pastele. Promit ca voi incerca si ce-o sa iasa va voi arata si voua.
Mai multe detalii despre Multicookerul Crock-Pot cu gatire sub presiune, despre ce poate sa faca, precum si pretul le puteti afla AICI

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie si portocale dupa gust
  • 200 g zahar pentru caramel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.


Se topeste zaharul pentru caramel. Se tine pe foc mic pana acesta devine lichid si are culoarea chihlimbarului. Caramelul obtinut se toarna in vasele termorezistente. Lasam sa se raceasca, apoi turnam compozitia de lapte cu oua.


In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se toarna un pahar cu apa si se asaza gratarul din inox. Punem formele cu compozitia pentru crema de zahar ars.



  • Din compozitia pentru crema am folosit 4 vase Ramekin de 10 cm, 4 vase de 8 cm si un vas de yena de cca 16 cm


Se asaza capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis. Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa. Se seteaza programul DESERT, presiune High si timp de gatire 25 de minute.


Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se va auzi semnalul sonor, dupa care aparatul intra pe modul KEEP WARM.


Se elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule, apoi se deschide capacul cu grija. Folositi o manusa de bucatarie in momentul deschiderii capacului. Se scot formele din vasul aparatului si se asaza pe un gratar, sa se raceasca.


Abia dupa ce s-au racit se pun la frigider, de preferat pana a doua zi.


In tot acest timp se va topi caramelul de pe fundul vasului, in plus crema de zahar ars este grozav de buna daca este foarte rece, abia scoasa din frigider.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Miha 1

16.04.2019, 13:19

Multumesc frumos, dragilor!

Miha 1

16.04.2019, 13:19

Costeleeee, i-auzi ce zice Ina! ))))

dantes 1

20.04.2019, 13:27

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta