Crema pasticera (pasticerilor)

de simo_brkic in Prajituri, 21 Ian 2012 | 8687 vizualizari

 

Eu ador foietajul dar inca nu am inceput sa il fac..deci intre timp practic crema pentru una dintre prajiturile mele preferateeeeeee ...prajiturica din poze e facuta cu aceasta crema..foile deocamdata le am cumparat =)))

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • putina sare
  • scoarta de la o lamaie(rasa)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema pasticera (pasticerilor):

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul,faina ,coaja de lamaie, sarea  (putina ,un varf) si foarte incet adaugam laptele.Lasam pe foc mic lent,amestecand mereu pana la obtinerea unei creme dense.Jumatate din crema obtinuta (daca folosim 3 foi) se spalmeaza pe prima foaie(1 BAZA) si se lasa putin sa se raceasca .Acoperim apoi cu alta foaie,alt strat de crema pasticera si ultima foaie.Se baga la frigider si se poate servi dupa cca.2 ore ,in acest timp se inmoaie foile ; )

TIPS-URI

1

Deasupra eu am pus zahar de cocos pudra si frisca ..dar se poate orna cu frisca sau fructe si frisca..etcetera ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pasticera (pasticerilor)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 11:20

cred ca e delicioasa

simo_brkic 1

15.04.2012, 15:35

da e un dulce placut pt k nu este greu la stomac,sau prea dulce..poti manca la nesfarsit si inca mai vrei ihihihi lam facut si acum de pasti

danidaniel 1

09.09.2013, 23:40

simo vreau si reteta de la foi.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cescute cu crema si cirese