Crema pasticera (pasticerilor)

de simo_brkic in Prajituri, 21 Ian 2012 | 5070 vizualizari

 

Eu ador foietajul dar inca nu am inceput sa il fac..deci intre timp practic crema pentru una dintre prajiturile mele preferateeeeeee ...prajiturica din poze e facuta cu aceasta crema..foile deocamdata le am cumparat =)))

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • putina sare
  • scoarta de la o lamaie(rasa)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema pasticera (pasticerilor):

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul,faina ,coaja de lamaie, sarea (putina ,un varf) si foarte incet adaugam laptele.Lasam pe foc mic lent,amestecand mereu pana la obtinerea unei creme dense.Jumatate din crema obtinuta (daca folosim 3 foi) se spalmeaza pe prima foaie(1 BAZA) si se lasa putin sa se raceasca .Acoperim apoi cu alta foaie,alt strat de crema pasticera si ultima foaie.Se baga la frigider si se poate servi dupa cca.2 ore ,in acest timp se inmoaie foile ; )

 

TIPS-URI

1

Deasupra eu am pus zahar de cocos pudra si frisca ..dar se poate orna cu frisca sau fructe si frisca..etcetera ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pasticera (pasticerilor)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 11:20

cred ca e delicioasa

simo_brkic 1

15.04.2012, 15:35

da e un dulce placut pt k nu este greu la stomac,sau prea dulce..poti manca la nesfarsit si inca mai vrei ihihihi lam facut si acum de pasti

danidaniel 1

09.09.2013, 23:40

simo vreau si reteta de la foi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Cescute cu crema si cirese