Rulada turceasca(adaptare)

de rivka in Prajituri, 7 Apr 2010 | 3289 vizualizari

 

fetelor am facut-o sunt incantata, nu am folosit nuci ca nu le pot manca si am adaptat putin dar a iesit minunata.

by gaby

 

INGREDIENTE

  • 700ml lapte gras
  • 250 ml frisca
  • 1 plic budinca de vanilie la rece
  • 75 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 150 grame nuca de cocos
  • 25 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca(adaptare):

250 ml lapte rece se amesteca cu zaharul si faina.


250 ml lapte se pune la fiert impreuna cu 5 pliculete zahar vanilat, candda in clocot se da focul mic si se adauga incetisor restul de lapte rece amestecat cu faina si zaharul mestecandu-se incontinuu cu telul ca sa se ingroase ca o budinca, se lasa sa dea cateva clocote bune mestecand-se vartos ca sa se faca faina.


Se da jos de pe foc si se adauga untul , se amesteca bine, se lasa sa se racoreasca.


Intr-o tava se intinde un strat generos de nuca de cocos.Se toarna desupra budinca si se niveleaza cu grija uniform.


Se da la rece cam 2 ore.


Din 200 ml lapte si 250 ml frisca plus plicul de budinca la rece se prepara o crema cu ajutorul mixerului.Se da la rece.


Dupa aprox 2 ore se scoate din frigider, se intinde si crema de frisca cu budinca uniform deasupra, se presara cu cocos, se taoe fasii care se ruleaza.


Se pastreaza la rece.


Pofta buna! e foarte cremoasa, buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca(adaptare)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

07.04.2010, 19:15

mmmmmmmmmmmmm.....

Teo 1

07.04.2010, 22:07

vreau sa incerc si eu !si dupa , mai povestim !

Miha 1

07.04.2010, 22:11

Super adaptare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de portocale si bezea