Rulada turceasca(adaptare)

de rivka in Prajituri, 7 Apr 2010 | 3127 vizualizari

 

fetelor am facut-o sunt incantata, nu am folosit nuci ca nu le pot manca si am adaptat putin dar a iesit minunata.

by gaby

 

INGREDIENTE

  • 700ml lapte gras
  • 250 ml frisca
  • 1 plic budinca de vanilie la rece
  • 75 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 150 grame nuca de cocos
  • 25 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca(adaptare):

250 ml lapte rece se amesteca cu zaharul si faina.

250 ml lapte se pune la fiert impreuna cu 5 pliculete zahar vanilat, candda in clocot se da focul mic si se adauga incetisor restul de lapte rece amestecat cu faina si zaharul mestecandu-se incontinuu cu telul ca sa se ingroase ca o budinca, se lasa sa dea cateva clocote bune mestecand-se vartos ca sa se faca faina.

Se da jos de pe foc si se adauga untul , se amesteca bine, se lasa sa se racoreasca.

Intr-o tava se intinde un strat generos de nuca de cocos.Se toarna desupra budinca si se niveleaza cu grija uniform.

Se da la rece cam 2 ore.

Din 200 ml lapte si 250 ml frisca plus plicul de budinca la rece se prepara o crema cu ajutorul mixerului.Se da la rece.

Dupa aprox 2 ore se scoate din frigider, se intinde si crema de frisca cu budinca uniform deasupra, se presara cu cocos, se taoe fasii care se ruleaza.

Se pastreaza la rece.

Pofta buna! e foarte cremoasa, buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada turceasca(adaptare)-0
Rulada turceasca(adaptare)-1

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

07.04.2010, 19:15

mmmmmmmmmmmmm.....

Teo

Teo 1

07.04.2010, 22:07

vreau sa incerc si eu !si dupa , mai povestim !

Miha

Miha 1

07.04.2010, 22:11

Super adaptare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!