Malai dulce

de Valclaudia in Prajituri, 1 Noi 2014 | 8039 vizualizari

 

reteta preluata de la Criss. Sarumana, fata harnica... Delicios desert!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 2 cani malai fin
  • 100 ml ulei
  • 350 gr. iaurt
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • stafide, cca 50 gr.
  • coaja de portocala confiata dupa gust
  • 1 plic zahar vainilat
  • 5 linguri zahar+1 cana apa+1/2 sticluta esenta de lamaie= siropul
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce:

Daca malaiul este grisat il mai trecem prin robot sa-l maruntim.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Punem iaurtul, sarea, zaharul,zaharul vanilat,ouale,praful de copt si bucatele de coaja de portocala confiata intr-un castron. Mixam sa se topeasca zaharul.

Adaugam uleiul, mixam in continuare pana se incorporeaza tot.

Punem grisul, faina, mixam.

Adaugam faina de malai, stafidele,apoi mixam pana obtinem un amestec de consistenta unuiamestec pentru un blat normal.

Ungem tava cu ulei, tapetam cu faina,turnam amestecul obtinut.

Dam tava la cuptor, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Lasam prajitura la cuptor pana capata aspect de rumen (cca 30 minute).

Intre timp punem apa si zaharul intr-un ibric la foc mic.

Lasam sa se topeasca zaharul, adaugam esenta de lamaie.

Scoatem prajitura din cuptor, turnam siropul fierbinte peste prajitura si lasam cca 30 minute sa se imbibe tot siropul in prajitura.

Portionam, pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Criss 1

01.11.2014, 16:54

Claudia, ma bucur ca ti-a placut prajiturica. Arata foarte bine.

iry-gabriela 1

01.11.2014, 22:34

De ce sa mai fac eu, dac ai facut tu o asa o bunatate.....

mihaelar63 1

02.11.2014, 23:01

Imi aminteste de malaiul dulce din copilarie . Bun mai era

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Malai dulce in sirop de portocale