Prajitura cu Blat roz

de gamilici in Prajituri, 30 Dec 2009 | 10127 vizualizari

 

O prajitura repede de facut si buuuna.

 

INGREDIENTE

Pentru Blat :

  • 5 oua
  • 2 plicuri praf budinca de capsuni (zmeura)
  • 100g faina
  • un plic praf de copt
  • 200g zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • esenta vanilie

Pentru Crema :

  • 200g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • un plic budinca vanilie(frisca)
  • 350 ml lapte
  • coaja si zeama de la o lamaie

Pentru glazura:

  • frisca batuta cu zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Blat roz:

Blatul:

Intr-un vas, albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga esente, faina amestecata cu plicurile de budinca de capsuni si praful de copt si se amesteca bine.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (ori foaie de copt) si coacem in cuptorul incalzit timp de 30-35 min la foc potrivit. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua pe orizontala. Dimensiuni tava 25/35 cm.

Crema:

Se prepara budinca de vanilie in toti cei 350 ml lapte si se adauga tot zaharul (150 g pudra).

Frecam untul cu  zaharul vanilat. Adaugam budinca racita, coaja si zeama de lamaie. Omogenizam bine si dam la rece 30 min.

Asamblare:
Asezam o parte de blat in tava in care vom asambla prajitura,punem toata crema si apoi a doua parte de blat. Blatul nu se insiropeaza.

Se intinde un strat subtire de frisca pe prajitura iar cu restul se orneaza.

TIPS-URI

1

Budinca se face cu tot laptele si cu tot zaharul necesar pentru crema (e mai usor la amestecat cu untul).

2

Frisca se pune putin la rece daca e prea moale (eu nu am facut asta si a inceput sa curga putin pe alaturi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Blat roz" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

gamilici 1

30.12.2009, 19:01

Bine v-am gasit!
Praji e foarte pufoasa

Ramo81 1

06.05.2010, 00:48

Delicios!

nadina73 1

27.03.2011, 23:16

bun venit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura alb/negru