Prajitura cu Blat roz

de gamilici in Prajituri, 30 Dec 2009 | 7425 vizualizari

 

O prajitura repede de facut si buuuna.

 

INGREDIENTE

Pentru Blat :

  • 5 oua
  • 2 plicuri praf budinca de capsuni (zmeura)
  • 100g faina
  • un plic praf de copt
  • 200g zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • esenta vanilie

Pentru Crema :

  • 200g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • un plic budinca vanilie(frisca)
  • 350 ml lapte
  • coaja si zeama de la o lamaie

Pentru glazura:

  • frisca batuta cu zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Blat roz:

Blatul:


Intr-un vas, albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga esente, faina amestecata cu plicurile de budinca de capsuni si praful de copt si se amesteca bine.



Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (ori foaie de copt) si coacem in cuptorul incalzit timp de 30-35 min la foc potrivit. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua pe orizontala. Dimensiuni tava 25/35 cm.



Crema:


Se prepara budinca de vanilie in toti cei 350 ml lapte si se adauga tot zaharul (150 g pudra).


Frecam untul cu zaharul vanilat. Adaugam budinca racita, coaja si zeama de lamaie. Omogenizam bine si dam la rece 30 min.


Asamblare:

Asezam o parte de blat in tava in care vom asambla prajitura,punem toata crema si apoi a doua parte de blat. Blatul nu se insiropeaza.



Se intinde un strat subtire de frisca pe prajitura iar cu restul se orneaza.

 

TIPS-URI

1

Budinca se face cu tot laptele si cu tot zaharul necesar pentru crema (e mai usor la amestecat cu untul).

2

Frisca se pune putin la rece daca e prea moale (eu nu am facut asta si a inceput sa curga putin pe alaturi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Blat roz" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

gamilici 1

30.12.2009, 19:01

Bine v-am gasit!
Praji e foarte pufoasa

Ramo81 1

06.05.2010, 00:48

Delicios!

nadina73 1

27.03.2011, 23:16

bun venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cafea