Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler

de diaconta in Prajituri, 7 Oct 2012 | 53435 vizualizari

 

Este reţeta naşei mele şi mi-a plăcut pentru că este foarte simplă şi deosebit de gustoasă.Am folosit foi pentru cremeş Boromir,dar puteţi sa preparaţ aluatul dupa reţeta de aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-cu-osanza-hai-31482.html.
Această cremă o puteţi folosi şi pentru eclere.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi pentru cremeş(Boromir am folosit)sau aluat de foietaj
  • 5 oua
  • 700 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 75 gr( faina + amidon alimentar)impreuna in proportia dorita sau se poate folosi doar faina sau doar amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • Esenta de vanilie si portocale
  • Zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler:

Se mixeaza frisca si se pune la rece.


Ouale se mixeaza întregi împreuna cu zaharul,se adauga laptele, faina si amidonul,esentele si se pune compozitia pe foc.Amestecam continuu pâna când compozitia se îngroasa.


Am folosit 75 gr faina in amestec cu amidon,dar puteti sa folositi doar faina sau doar amidon (75 gr).


Daca folositi foi cumparate,este bine sa puneti crema fierbinte peste foaie,pentru ca aceasta sa se înmoaie.


Daca folositi insa foi facute în casa,lasati crema sa se raceasca,apoi o amestecati cu 3-4 linguri de frisca si o puneti rece peste foaie.


Dupa ce puneti crema,puneti deasupra un strat de frisca si cea de-a doua foaie sfarâmata.


Pudrati cu zahar si lasati câteva ore la rece apoi o portionati.


Daca aveti foi de dimensiune mai mare,mariti proportional cantitatea ingredientelor pentru crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

MOKUSKA 1

09.07.2014, 16:44

Foarte buna!

AdinaMos 1

08.02.2017, 15:30

Nu se pune unt?

diaconta 1

08.02.2017, 16:13

AdinaMos,eu nu am pus unt in aceasta crema.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cremes ca la Cluj