Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler

de diaconta in Prajituri, 7 Oct 2012 | 71542 vizualizari

 

Este reţeta naşei mele şi mi-a plăcut pentru că este foarte simplă şi deosebit de gustoasă.Am folosit foi pentru cremeş Boromir,dar puteţi sa preparaţ aluatul dupa reţeta de aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-cu-osanza-hai-31482.html.
Această cremă o puteţi folosi şi pentru eclere.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi pentru cremeş(Boromir am folosit)sau aluat de foietaj
  • 5 oua
  • 700 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 75 gr( faina + amidon alimentar)impreuna in proportia dorita sau se poate folosi doar faina sau doar amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • Esenta de vanilie si portocale
  • Zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler:

Se mixeaza frisca si se pune la rece.


Ouale se mixeaza întregi împreuna cu zaharul,se adauga laptele, faina si amidonul,esentele si se pune compozitia pe foc.Amestecam continuu pâna când compozitia se îngroasa.


Am folosit 75 gr faina in amestec cu amidon,dar puteti sa folositi doar faina sau doar amidon (75 gr).


Daca folositi foi cumparate,este bine sa puneti crema fierbinte peste foaie,pentru ca aceasta sa se înmoaie.


Daca folositi insa foi facute în casa,lasati crema sa se raceasca,apoi o amestecati cu 3-4 linguri de frisca si o puneti rece peste foaie.


Dupa ce puneti crema,puneti deasupra un strat de frisca si cea de-a doua foaie sfarâmata.


Pudrati cu zahar si lasati câteva ore la rece apoi o portionati.


Daca aveti foi de dimensiune mai mare,mariti proportional cantitatea ingredientelor pentru crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

diaconta 1

08.02.2017, 16:13

AdinaMos,eu nu am pus unt in aceasta crema.

blueapril 1

29.10.2017, 22:55

Foarte buna reteta, am testat-o cu succes si imi place mult mai mult decat altele cu muuult amidon si faina, de zici ca lipesti tapet cu ele. De asemenea varianta aia clasica cu albusurile batute si puse separat nu ma incanta deloc. Asta e chiar perfecta. Eu am pus peste crema si un strat de frisca de casa (300 gr) si a iesit minunat cremesul.

diaconta 1

30.10.2017, 15:59

Blueapril,ma bucur mult ca a fost de folos reteta.
Si mie mi-a placut reteta nasei mele si de aceea am vrut sa v-o impartasesc.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu fructe