Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler

de diaconta in Prajituri, 7 Oct 2012 | 77179 vizualizari

 

Este reţeta naşei mele şi mi-a plăcut pentru că este foarte simplă şi deosebit de gustoasă.Am folosit foi pentru cremeş Boromir,dar puteţi sa preparaţ aluatul dupa reţeta de aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-cu-osanza-hai-31482.html.
Această cremă o puteţi folosi şi pentru eclere.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi pentru cremeş(Boromir am folosit)sau aluat de foietaj
  • 5 oua
  • 700 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 75 gr( faina + amidon alimentar)impreuna in proportia dorita sau se poate folosi doar faina sau doar amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • Esenta de vanilie si portocale
  • Zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler:

Se mixeaza frisca si se pune la rece.

Ouale se mixeaza întregi împreuna cu zaharul,se adauga laptele, faina si amidonul,esentele si se pune compozitia pe foc.Amestecam continuu pâna când compozitia se îngroasa.

Am folosit 75 gr faina in amestec cu amidon,dar puteti sa folositi doar faina sau doar amidon (75 gr).

Daca folositi foi cumparate,este bine sa puneti crema fierbinte peste foaie,pentru ca aceasta sa se înmoaie.

Daca folositi insa foi facute în casa,lasati crema sa se raceasca,apoi o amestecati cu 3-4 linguri de frisca si o puneti rece peste foaie.

Dupa ce puneti crema,puneti deasupra un strat de frisca si cea de-a doua foaie sfarâmata.

Pudrati cu zahar si lasati câteva ore la rece apoi o portionati.

Daca aveti foi de dimensiune mai mare,mariti proportional cantitatea ingredientelor pentru crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

diaconta 1

08.02.2017, 16:13

AdinaMos,eu nu am pus unt in aceasta crema.

blueapril 1

29.10.2017, 22:55

Foarte buna reteta, am testat-o cu succes si imi place mult mai mult decat altele cu muuult amidon si faina, de zici ca lipesti tapet cu ele. De asemenea varianta aia clasica cu albusurile batute si puse separat nu ma incanta deloc. Asta e chiar perfecta. Eu am pus peste crema si un strat de frisca de casa (300 gr) si a iesit minunat cremesul.

diaconta 1

30.10.2017, 15:59

Blueapril,ma bucur mult ca a fost de folos reteta.
Si mie mi-a placut reteta nasei mele si de aceea am vrut sa v-o impartasesc.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de cremsnit