Prajitura cu prune si aluat fraged

de Rocsi in Prajituri, 6 Mar 2013 | 5182 vizualizari

 

Este genul de prajitura ce se termina foarte repede pentru ca este tare, tare buna!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr faina

Umplutura:

  • 1 castron cu prune congelate (proaspete cand e sezonul lor)
  • gris

Blat 2:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si aluat fraged:

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama.

Blatul 1:

Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul.

Amestecam bine cu o paleta de silicon, punem zaharul cu pastai de vanilie, iar la final faina treptat si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogem si nelipicios.

Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.

Blatul 2:

Separam ouale, dar sa fie la temperatura camerei.

Mixam albusurile pana devin o spuma tare, adaugam zaharul treptat, apoi galbenusurile.

Incorporam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt, coaja rasa de portocala iar la final faina.

Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina alba pe masa de lucru si intindem o foaie dreptunghiulara.


Ungem o tava cu unt, tapetam cu hartie de copt, rulam foaia pe un sucitor si o asezam usor in tava sa nu se rupa.

Presaram putin gris, asezam prunele si peste ele punem putin gris.


Introducem tava in cuptorul incins pentru 15 minute.

Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem tava, deasupra punem aluatul de pandispan si il nivelam cu o paleta.

Reintroducem prajitura in cuptor si o lasam acolo pana are o culoare aurie (facem testul cu scobitoarea).


Cand este gata o scoatem sa se racoreasca, apoi taiem si servim.

Poate fi servita simpla sau pudrata cu zahar.

Sa aveti pofta!


Sursa de inspiratie Multumesc Elena!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Rocsi 1

08.03.2013, 21:25

Loredana

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 09:04

minunata prajitura!

Rocsi 1

27.11.2013, 10:16

Si foarte buna Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Briose cu bucati de ciocolata