Crema prajita cu lamaie si scortisoara

de esmerandra in Dulciuri, 4 Apr 2011 | 1392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 l lapte
  • 150 g zahar
  • 120 g galbenusuri (aproximativ 7, depinde de marimea lor)
  • 100 g faina
  • un varf de lingurita cu scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • in plus :
  • faina
  • 2 oua
  • pesmet
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema prajita cu lamaie si scortisoara:

Se bat galbenusurile cu zaharul , dupa care se adauga faina treptat amestecand mereu , si laptele cald cate putin.


Se pune amestecul intr-o cratita si se pune pe foc mediu , amestecand mereu pana cand devine mai tare (cum se face cu budinca).


Se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara si coaja de lamaie, se amesteca bine, se toarna intr-o tava patrata de 20x20 , tapetata cu hartie de copt. Se obtine un strat de 1-2 cm si se lasa pana se raceste complet. O data racita se scoate hartia cu crema din tava si se taie patrate mici.


Se dau patratele de crema prin faina, apoi prin ouale batute si prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.


Se scot si se pun pe hartie de bucatarie pentru a absoarbe uleiul.


Se pot servi cu frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema prajita cu lamaie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

04.04.2011, 12:33

kamy 1

05.04.2011, 00:14

interesant

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
NUCI UMPLUTE