Crema prajita cu lamaie si scortisoara

de esmerandra in Dulciuri, 4 Apr 2011 | 1581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 l lapte
  • 150 g zahar
  • 120 g galbenusuri (aproximativ 7, depinde de marimea lor)
  • 100 g faina
  • un varf de lingurita cu scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • in plus :
  • faina
  • 2 oua
  • pesmet
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema prajita cu lamaie si scortisoara:

Se bat galbenusurile cu zaharul , dupa care se adauga faina treptat amestecand mereu , si laptele cald cate putin.


Se pune amestecul intr-o cratita si se pune pe foc mediu , amestecand mereu pana cand devine mai tare (cum se face cu budinca).


Se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara si coaja de lamaie, se amesteca bine, se toarna intr-o tava patrata de 20x20 , tapetata cu hartie de copt. Se obtine un strat de 1-2 cm si se lasa pana se raceste complet. O data racita se scoate hartia cu crema din tava si se taie patrate mici.


Se dau patratele de crema prin faina, apoi prin ouale batute si prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.


Se scot si se pun pe hartie de bucatarie pentru a absoarbe uleiul.


Se pot servi cu frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema prajita cu lamaie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

04.04.2011, 12:33

kamy 1

05.04.2011, 00:14

interesant

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone