Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura

de naomy in Dulciuri, 28 Aug 2011 | 4282 vizualizari

 

Este o crema extraordinar de buna se potriveste oricarui tip de blat , foi,piscoturi ,foietaj.etc.Doream sa fac o budinca de paste si findca am tot adugat diferite ingrediente ,ba un ba alta ,in final am dat nastere la o crema deosebit de eschisita.

 

INGREDIENTE

  • 60 gr paste fainoase cu ou
  • 400 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 200 g frisca batuta
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 zahar vanilat
  • 2 linguri amidon pt prajituri
  • 40 gr lapte praf
  • 8 linguri de apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura:

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si 3 linguri din cele 100 gr. Separat punem apa impreuna cu restul de zahar la fiert si amestecam pana se formeaza un sirop si il luam de pe foc. Cand laptele a inceput a fierbe se adauga treptat faina de paste obtinuta la masina de zahar si amestecam continu la foc mic cam 15 minute. Adaugam si amidonul si mai lasam un pic pana se ingroasa (se mai adauga lapte daca e necesar).


Se ia de pe foc si se lasa 5 minute intr-un loc racoros dupa care adaugam siropul de zahar si laptele praf, amestecam bine si introducem si untul la temperatura camerei. Lasam sa se raceasca complet.


Intre timp mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul pudra pana devin cremoase si le dam la frigider asteptand sa se raceasca crema. Cand crema este rece o amestecam cu galbenusurile si frisca batuta si o lasam cam 1 ora la frigider .Rezultaul este ca obtinem o crema densa si gustoasa pe care o putem folosi la orice dorim.

 

TIPS-URI

1

se pot obtine mai multe tipuri de crema din acesta crema ,...in functie de gusturi

2

se mai pot adauga 1 lingura cacao ,stafide nuca prajita ,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Lau 1

28.08.2011, 22:12

interesant

naomy 1

29.08.2011, 02:40

va multumesc pentru vizita si comentarii

adry88 1

29.08.2011, 16:41

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu lapte fierbinte