Briose cu nuci--reteta fara gluten

de adnia in Dulciuri, 28 Feb 2013 | 2154 vizualizari

 

Iin ciuda titlului (care e oarecum generalizant...ca doar asa ne e mai usor sa le numim pe toate), eu va prezint astazi niste muffins cu nuci, facute cu faina fara gluten.
Cu toate ca aveam ceva emotii in privinta texturii lor, pot afirma cu mandrie ca mi-au iesit pufoase-pufoase, aerate, usurele si gustoase! Si..cel mai important, pot fi consumate cu incredere de adultii si copiii care sufera de intoleranta la gluten (si sunt destul de multi, sa stiti).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr. nuci
  • 150 ml apa
  • 250 gr. iaurt
  • 2 lingurite amestec condimente pt. turta dulce--pudra (scortisoara, cuisoare, anason, cardamom, ghimbir)
  • sirop de brad (pe post de indulcitor...dar puteti folosi si zahar)
  • aprox. 50 gr. faina de orez
  • 2 lingurite pudra din tarate de psyllium
  • 1 plic praf de copt.

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuci--reteta fara gluten:


Incepem prin a hidrata nucilein apa cca 1 ora. (acest lucru le activeaza enzimele, le "trezesc" la viata, dar si ajuta blenderul sa le proceseze mai usor).

Dupa ce s-au hidratat, nucile se pun in blender si se mixeaza cu apa, pana devine o compozitie fina. Se adauga iaurtul, ouale, siropul de brad si parful de copt. Dupa o mixare perfecta, se rastoarna compozitia obtinuta intr-un bol si se adauga faina de orez si restul de ingrediente. Se amesteca totul cu o spatula...acum e gata de turnat in forme (cu ajutorul unei linguri) si de dat la cuptor.Se coc la 180 grade pt. aprox. 12-15 min.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuci--reteta fara gluten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

28.02.2013, 22:03

Constelatialeu 1

28.02.2013, 22:16

adry88 1

01.03.2013, 14:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase cu ciocolata