Cremes cu frisca

de amalia01 in Prajituri, 26 Ian 2015 | 3277 vizualizari

 

Este una dintre prajiturile mele preferate. Ati ghicit?

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet Original Pudding Dr. Oetker vanilie
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1250 ml lapte
  • 10 lg zahar
  • 3 oua
  • 250 ml frisca
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • un praf de sare
  • 1 pachet foi pentru cremes
  • 100 g amidon alimentar( gustin)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu frisca:

Budinca de valinile se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj( 500 ml lapte, 4 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat).


Galbenusurile se freaca spuma cu praful de sare, zaharul si restul de zahar vanilat, dupa care adaugi amidonul si laptele( 750 ml). Pui la fiert pe foc mic, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.


Bati albusurile spuma cu un praf de sare.


Amesteci cele 2 creme cat sunt calde si tot acum adaugi si albusurile incet, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus.


Dai crema la rece.


Cand s-a racit, o intinzi pe foaia de cremes. Bati frisca cu intaritorul si o intinzi peste crema. Sfaramitezi putina foaie peste frisca si pudrezi cu zahar.


Servesti taiat in patrate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

elucubratiiculinare 1

26.01.2015, 19:39

ce prajiturica buna

dantes 1

27.01.2015, 12:20

Delicios!

mirela0911 1

27.01.2015, 15:16

Place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Cremes