Cremsnit

de Sim0na in Prajituri, 26 Mar 2012 | 4419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi crèmes
  • 3 oua
  • 550 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 75 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom
  • 200 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Am pus pe foc 500 ml lapte, la foc mic, lasand sa dea in clocot.


Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar si zaharul vanilat. Cand amestecul s-a albit, am adaugat cele 50 ml lapte rece si faina, amestecand bine. Peste amestecul format am pus jumatate din laptele clocotit, omogenizand, iar compozitia rezultata am rasturnat-o peste laptele ramas, si am pus pe foc mic, amestecand continuu, pana ce crema s-a ingrosat.


Albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat restul de 50 g zahar, mixand pana am obtinut o bezea.


Am adaugat albusurile peste crema de pe foc, amestecand usor de jos in sus, pana ce s-a inglobat perfect.


Am pus crema din nou pe foc, pe baie de aburi, pentru inca 5 minute, amestecand continuu. Dam crema deoparte sa se raceasca putin.


Intre timp am pregatit foile... Am pus prima foaie intr-o tava 30/20, ajustand-o pe margine pentru a se incadra perfect. Am turnat peste primul strat de foaie crema calduta, nu fierbinte. Am intins bine crema si am dat la rece cateva minute


Intre timp am pregatit frisca, pe care am mixat-o impreuna cu cele 3 linguri de zahar pudra. Am intins frisca peste crema racita complet.


Cu o foarfeca am taiat cea de-a doua foaie in bucati de cca 5/5, apoi am asezat patratelele peste frisca, iar deasupra am presarat foaie sfaramnata.


Am dat prajiturica la frigider pentru cateva ore.. ca n-am mai putut rabda! :)


Cremesul ar trebui taiat dupa 12 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

marcela13 1

29.03.2012, 09:48

Grozav! multumesc ptr detalii, mai ales dimensiunea tavii, pe care majoritatea celor care posteaza o ignora.
Voi incerca reteta cu siguranta!

simona119 1

29.03.2012, 11:16

Arata grozav

Sim0na 1

29.03.2012, 15:18

Multumesc fetelor!
Marcela, si eu am aceeasi problema.. si de aceea incerc sa nu uit a preciza marimea tavii.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremes a la Alina