Cremsnit American

de -Miti- in Prajituri, 10 Dec 2014 | 4105 vizualizari

 

O prajitura simpla si care este pe placul celor ce o gusta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 gr faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 11 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • Pentru crema:
  • 7 albusuri
  • 7-10 linguri de zahar (dupa gust)
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 500-600 ml lapte
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit American:

Preincalzim cuptorul.


Cum se prepara blatul


Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi adaugam apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa se incorporeze si turnam in tava de 23×32 cm tapetata cu ulei si faina sau cu foaie de copt.


Se coace blatul pana cand iese testul cu scobitoarea (scobitoarea iese curata).


Cum se prepara crema


Punem laptele la fiert. Amestecam continutul celor doua plicuri de budinca, cu putin lapte si zahar dupa gust. Cand laptela incepe sa fiarba, adaugam compozitia de budinca si amestecam des ca sa nu se lipeasca. Lasam sa se ingroase si luam de pe foc.


Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul.


Amestecam budinca (nu o lasam sa se raceasca, o punem calda) cu albusurile si punem in tava, peste blat. Dam tava la cuptor inca 10-15 minute.


Lasam sa se raceasca.


Batem frisca.


Dupa ce s-a racit, feliem prajitura si ornam cu frisca cu ajutorul unui posh.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit American" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Raluca57 1

13.12.2014, 20:52

Deci cata faina pun la blat?

Alina26 1

20.12.2014, 13:19

Foarte interesant! !

-Miti- 1

28.02.2015, 22:55

200 g de faina la blat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit ( sau Crempita )