Prajitura vanilata cu mere, prune uscate si nuca

de RuxyRux in Prajituri, 18 Feb 2017 | 424 vizualizari

 

Ma aflam astazi in targ si-n fata mea, pe taraba, erau din belsug si mere si nuci si prune uscate...ma credeti ca deja am si simtit gustul prajiturii? :))))) A iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 185 gr unt( gras 82%)
  • 285 gr faina
  • 1 ou
  • 70 gr zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • vanilie
  • coaja portocala
  • un praf de sare
  • un varf de lingurita praf de copt
  • unt pentru uns tava

Umplutura:

  • 12 mere
  • 1 kg prune uscate
  • cateva lingurite zahar brun
  • scortisoara
  • o cescuta de nuci
  • cativa biscuiti( optional)
  • vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura vanilata cu mere, prune uscate si nuca:

Se amesteca ingredientele, untul taiat bucati rece, dar moale, cu faina cernuta, praful de sare, cel de copt, oul, zaharul, vanilia, coaja de portocala si apa minerala. Cand aluatul s-a omogenizat, l-am infainat usor cu amidon si l-am pus la rece 30 de minute.


Merele, se spala, se razuie( eu le dau pe razatoare cu tot cu coaja).


Nucile si biscuitii se mixeaza la blender.


Aluatul se intinde pe o suprafata infainata cu amidon si faina ( jumatate jumatate) si se transfera in tava tapetata clasic unsa cu unt si infainata usor.


Peste aluat, se pun prunele, apoi merele, se presara putin zahar brun si vanilie, scortisoara, iar deasupra nuca si biscuitii.


Prajitura se coace 25-30 de minute, se raceste si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.


Pentru ca este o prajitura cu biscuiti, nu se poate taia frumos calda, e firesc sa fie sfaramicioasa, asa ca daca doriti sa arate perfect, asteptati sa o taiati cand se raceste complet!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura vanilata cu mere, prune uscate si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

21.02.2017, 12:17

Da Mihaela, chiar o mare pasiune, iti multumesc!

kytz 1

22.02.2017, 22:21

Arată delicios!

RuxyRux 1

22.02.2017, 22:40

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dorina