Prajitura Tosca

de La Ancuta in Prajituri, 28 Dec 2010 | 39571 vizualizari

 

O prajitura de care m-am indragostit. Ca multe din bunatatile pe care le-am incercat si aceasta este preluata tot de la Miha. O aveam de multa vreme in plan iar acum i-a venit randul. Toti cei care au gustat-o au fost incantati. Dar sa trecem la treaba :)

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g mac
  • 2 linguri nuca de cocs
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema: 
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 225 ml lapte
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru blatul 2:
  • 150 g biscuiti
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura coniac
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Albusurile se mixam spuma iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine lucioasa ca pentru bezea. Adaugam macul si nuca de cocos si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem peste compozitia noastra. Amestecam usor pana se incorporeaza. Se toarna aluatul in tava dreptunghiulara (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Pentru crema mixam galbenusurile cu 6 linguri de zahar, pana devin albicioase. Adaugam apoi amidonul si amestecam bine, sa nu ramana cocoloase. Desfacem cu laptele rece si punem pe aragaz, la foc mic. Amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit. Untul moale il mixam spuma impreuna cu cele 2 linguri de zahar ramase si esenta de vanilie.. Adaugam cate putin in crema de galbenusuri rece.

Pentru sirop caramelizam zaharul iar apoi adaugam apa. Lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand, ca sa se topeasca tot caramelul. Dupa ce s-a topit adaugam coniacul si insiropam biscuitii.

Pentru glazura punem pe foc mic ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul. Amestecam pana se topeste ciocolata si dam deoparte.
Lasam sa se raceasca putin iar cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase o intindem peste prajitura incepand din mijloc.

Asamblare:

Intindem crema peste blatul de mac. Peste crema aliniem biscuitii insiropati. Apoi acoperim cu glazura de ciocolata si dam la rece.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tavalita