Prăjitura cu dovleac și mălai

de Julie in Prajituri, 28 Ian 2011 | 4474 vizualizari

 

O rețetă de prăjitură specifică bucătăriei din sudul Franței, care conform Laurei Calder se mai numește și" milla" pentru ca are in compoziție mălai.
O prajitură galbenă, pufoasă, gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă,
  • 1/2 cană  zahăr,
  • 1/2 cană făină,
  • 1/2 cană mălai măcinat foarte fin,
  • 1 cană piure de dovleac,
  • 1 lingură coajă de portocală,
  • 1 lingură rom,
  • 4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu dovleac și mălai:

Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc. Se adaugă faina, mălaiul, piureul de dovleac, coaja de portocală, romul și laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. La sfârșit se incorporează puțin câte puțin, albușurile bătute spumă, amestecând cu delicatețe pentru a ieși o prăjitură aerată și pufoasă. Va rezulta un aluat mai moale ,ca la chec.


Se coace 40 minute, in tava tapetată cu hartie de copt.


Piureul de dovleac se obține prin călirea dovleacului ras, cu 2-3 linguri ulei ,pâna când se inmoaie si se evaporă toată zeama. Se pasează apoi cu blenderul. Pentru a obține pudra fină de mălai, acesta se macină cu râșnița de cafea- cel puțin eu așa am făcut. Laura a folosit o faină fină de porumb din comerț ( comerțul lor, ca la noi nu am văzut...)



Prăjitura se servește rece, cu frișcă aromatizată cu scorțișoară. Incercați și veți vedea că este o combinație perfectă. ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu dovleac și mălai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

LUK 1

28.01.2011, 14:41

mirela0911 1

28.01.2011, 22:26

mamaieelena 1

30.01.2011, 00:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aroma de toamna (placinta cu dovleac)