Cremsnit cu amintiri de liceu

de alice_ciobanu in Prajituri, 16 Aug 2012 | 4177 vizualizari

 

Demult, tare demult, intr-un mic oras de provincie din zona Moldovei... intr-un liceu obisnuit, dar cel mai bun din oras, invata o fata blonda cu ochii verzi. Cu iluzii, sperante si iubiri si dezamagiri fata cea blonda cu ochii verzi astepta in fiecare zi, la orele 10, in pauza mare... masina cu dulciuri. Era bucuria ei. Masinuta se auzea de departe, turuia motorul in draci... nu era o masina era o motocilceta cu atas, cu un fel de cabina minuscula pe care o conducea un om ciudat. In fiecare zi ... semi-masina-motocilceta intra pe poarta liceului turuind si pocnind se indrepta, invelita intr-un nor dens de fum, spre corpul D al liceului. Si fata cea blonda cu ochii verzi....era nelinistita: oare azi mai gaseste cremsnit? cine se duce sa prinda rand? ....:))
I love cremsnit! imi aduce aminte de anii de liceu, cand eram mai copii decat multi copii din ziua de azi... cand ne bucuram la o prajitura, cand inca umblam in tenisi in fata blocului fara fasoane...... vremuri demult apuse :D
Dar sa povestim reteta....

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de cremsnit
  • pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 1 litru lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 pastaie vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu amintiri de liceu:

Foile le puteti face in casa sau le puteti folosi cu incredere pe cele de la dr. oetcker. Eu am primit un pachet si chiar sunt mai mult decat ok. Asa ca...avand gata preparate foile...am facut numai crema.


Intr-o cratita am pus pe foc laptele cu semintele de la pastaia de vanilie. Cand a dat in clocot am pus un capac, am stins focul si am lasat 30 min la infuzat. Intre timp, separi ouale. Galbenusurile le freci bine de tot cu zaharul pana ce se transforma intr-o crema densa si spumoasa. Apoi adaugi in crema faina alternand cu laptele turnat in fir subtire.


Pui totul pe foc si amesteci incet si sigur, invartind mereu si luand de pe fund, pentru a nu se prinde. cand crema s-a ingrosat, o lasi la racit.


Dupa ce s-a racit complet o pui in strat gros, nivelat, intre cele doua foi de cremsnit.


Lasi peste noapte si servesti pudrat cu zahar alb.


Pofta buna! Atat de simplu... si atat de bun. Sunt happy azi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu amintiri de liceu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:06

Valclaudia 1

23.02.2014, 19:14

Cris2711 1

23.02.2014, 19:17

Amintiri frumoase,da

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu frisca