Cremsnit cu foietaj de casa

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 9169 vizualizari

 

O nebunie,una dintre cele mai bune prajituri !Pentru aluat m-am inspirat de la draga noastra Ruxy ,careia ii multumesc din suflet pentru reteta,este senationala!

 

INGREDIENTE

  • Foietaj:
  • 350 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt+7 linguri de faina
  • Crema:
  • 2 l lapte dulce
  • 15 galbenusuri
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 400 g zahar
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 80 g faina
  • 80 g amidon
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu foietaj de casa:

Intr-un vas am pus faina ,apa,uleiul si un praf de sare si am framantat pana am obtinut un aluat suplu,nelipicios.


Aluatul astfel obtinut l-am impartit in 2 bucati egale.


Separat am frecat untul moale la temperatura camerei cu cele 7 linguri de faina.


Am intins cele 2 bucati de aluat in foi subtiri.


Peste fiecare foaie am pus pasta de unt si am nivelat bine.


Am rulat foile si le-am bagat la rece pentru 1-2 ore.


Dupa ce a stat la rece am intins prima foaie pe o tava (40/30 cm) cu folie si am copt-o in cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor.


Am procedat la fel si cu a doua foaie doar ca am taiat-o in bucati potrivite inainte de a o coace.


Pentru crema am pus laptele la fiert cu zaharul si extractul de vanilie.


Am frecat galbenusurile cu un praf de sare apoi am adaugat amidonul,faina ,praful de budinca si 3-4 linguri de lapte.


Peste compozitia de galbenusuri am inceput sa torn in fir subtire restul de lapte apoi am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.


Am luat crema de pe foc ,am adaugat aharul vanilat si am lasat-o la racit pana a ajuns la temperatura camerei.


Peste prima foaie am pus crema apoi am acoperit cu bucatile de foietaj gata taiate si am dat prajitura la rece peste noapte.


A doua am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (34)

Lau 1

03.02.2014, 16:36

Pushaa 1

03.02.2014, 19:25

deyutzky 1

14.02.2014, 17:06

foarte bun!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!