Cremsnit cu fructe de padure si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 1281 vizualizari

 

Ah, ce dulce nebunie delicioasa!

Umpleti-l cu fructe de padure si capsuni si mancati-l cu inghetata de vanilie.....incredibila combinatie!

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj de casa
  • 9 galbenusuri
  • 1 l si jumatate de lapte
  • 9 linguri de faina
  • 125 gr unt
  • 10 linguri de zahar
  • vanilie( dupa gust, eu pun muuuulta)
  • capsuni
  • fructe de padure
  • inghetata de vanilie
  • frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu fructe de padure si capsuni:

Aluatul este cel de foietaj rapid preparat in casa si descoperit de mine de curand .... il fac si-l refac mereu...chiar nu e de renuntat la el :)))) Buuuun!


Am intins cat am putut de subtire doua foi din aluatul foietaj si le-am copt pe rand la 200 de grade si apoi le-am lasat la racit.


Crema o puteti prepara din timp, este mai bine deoarece are ragaz sa se raceasca bine inainte de a fi pusa intre foi.


Se opreste un pahar de lapte rece din total si restul se pune la foc sa se infierbante impreuna cu zaharul si vanilia.


Galbenusurile se amesteca cu laptele rece si faina( eventual se mixeaza bine) si se toarna usor in laptele fierbinte. Se lasa pe foc in jur de 6 sau 7 minute sa se ingroase, se trage apoi vasul de pe foc si se adauga untul rece. Se amesteca bine sa se omogenizeze crema si se lasa la racit perfect inainte de a fi asezata intre foi.


Se asambleaza cremsnitul, dar cu grija caci foile sunt fragile( m-am ambitionat sa le intind foarte subtire) si se rup usor, eu m-am ajutat si de foaia de copt. Se pune crema din belsug si desigur fructe de padure si capsuni dupa pofta inimii! Se pudreaza cu zahar pudra si se lasa cateva ore bune la rece, asta daca cumva si rezistati! :))))))


Eu am intins foile cat tava aragazului, dar se poate folosi si o tava mai mica.


Cremsnitul e prajitura mea favorita inca din copilarie...asa ca nu-mi lipseste din meniu!


Aluatul de foietaj rapid il gasiti aici in pagina mea :


http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-rapid-70693.html



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu fructe de padure si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

04.06.2015, 21:08

Multumesc Ela!

RuxyRux 1

04.06.2015, 21:08

Multumesc Motanel!

ancutsa 1

18.07.2016, 14:55

Immm, ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure