Cremsnit rapid

de kamy in Dulciuri, 14 Mar 2011 | 22893 vizualizari

 

Aveam chef de ceva dulce........

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr.unt(sau 80 gr.untura)
  • 125 gr.faina
  • 1 lingura zahar
  • 250 gr.apa
  • sare
  • 1 cutie crema cremsnit dr.Oetker
  • 750 ml.lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit rapid:

Se pune la fiert apa,zaharul,untul si putina sare.Cand clocoteste se ia de pe foc,se pune toata faina si se amesteca pana se desprinde aluatul de peretii vasului.


Se lasa putin sa se raceasca,apoi se pune cate un ou intreg,amestecandu-se bine.Nu se adauga oul urmator decat dupa ce primul este bine incorporat.


Se unge tava de la aragaz numai cu margarina(daca se putea o tava mai mare pe aia o foloseam)si se intinde bine aluatul cu mana pe toata suprafata.


Se coace la foc mic 30 min.(depinde de cuptor)


Cand se scoate din cuptor se acopera cu un prosop umed si se taie in 2 bucati egale cand e aproape rece.


Crema o facem dupa instructiunile de pe pachet,se pune uniform pe foaie,se pune cealalta foaie,se apasa putin si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

aluatul ptr foi e cel folosit la eclere

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Dana_Retetegg 1

06.04.2011, 00:11

kamy 1

06.04.2011, 09:25

dana....ms

adry88 1

03.06.2011, 11:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty