Crepes cu capsuni si mousse de mascarpone cu ciocolata alba

de - Andreea - in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 2050 vizualizari

 

Aveam niste capsuni in frigider si nu stiam ce sa fac cu ele.Apoi mi-era pofta de clatite.Asa ca le-am combinat adaugand si un mousse care mi-a placut tare mult cand l-am folosit la briose .La fel de mult mi-a placut si de aceasta data :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr capsuni
  • zahar pudra

Pentru crepes:

  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 125 ml frisca lichida
  • 125 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 40 gr unt

Pentru mousse:

  • 50 gr ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 170 gr mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crepes cu capsuni si mousse de mascarpone cu ciocolata alba:

Mousse :


Mixam mascarpone pana ce devine o crema.


Separat topim la foc mic ciocolata alba impreuna cu frisca lichida .Lasam sa se racoreasca dupa care o adaugam la crema mascarpone.Mixam pana ce obtinem consistenta dorita.


Crepes:


Mixam oul intreg cu galbenusurile.Adaugam faina,frisca lichida,zaharul si laptele.


Untul ( la temperatura camerei) il adaugam la restul ingredientelor si amestecam bine.Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani.


Ungem o tigaie cu ulei si turnam din compozitie .Facem clatitele rumenindu-le usor pe ambele parti.


Separat,spalam capsunile si le inlaturam coditele.Le taiem apoi in patru ( sau in doua,in functie de marimea lor ) .


Pe fiecare jumatate de clatita punem mousse si capsuni.Inchidem clatita si pudram cu zahar pudra .


 

TIPS-URI

1

Eu am mixat mai putin pentru a fi mai moale insa daca doriti sa folositi acest mousse pentru ornat un tort de exemplu,trebuie mixat pana ce se intareste.)

2

Dupa preferinta puteti folosi si un topping de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crepes cu capsuni si mousse de mascarpone cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Florentina_Cristina 1

07.04.2014, 14:48

arata supeerrr

laura_n 1

07.04.2014, 17:23

apetisant

- Andreea - 1

30.09.2014, 18:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti de casa cu gem de caise