Creveți provensali

de elucubratiiculinare in Fructe de mare, 1 Mai 2013 | 2029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri ulei,
  • 300 g orez cu bob lung,
  • câteva firișoare de șofran,
  • 500 g creveți,
  • 3 linguri ulei (de preferat de măsline),
  • 1 ceapă,
  • 3 fileuri de anșoa,
  • 1 ardei iute, 5 căței de usturoi, 1 cutie de roșii tocate, 3 tulpini de țelină, 150 ml vin alb sec, coaja și zeama de la o portocală, sare, piper, frunze de busuioc verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveți provensali:

Călim ceapa, țelina, ardeiul iute și usturoiul (toate tocate mărunt) la foc mare, amestecând din când în când pentru ~ 5 minute.

Adaugăm roșiile, vinul, anșoa tăiat bucațele, coaja și zeama de la portocală. Condimentăm cu piper și sare (mai puțină sau chiar deloc, dacă anșoa este foarte sărat). Lasăm la foc potrivit, acoperit pe jumatate cu un capac pentru ~ 12 minute.

Între timp călim orezul, adăugăm apa fierbinte ( aprox de 3 ori volumul orezului) și firișoarele de șofran. Se fierbe 10-15 minute pâna nu mai este bobul tare.

După ce a fiert destul sosul nostru adaugăm creveții spălați bine. Eu am folosit creveți nedecorticați și i-am lasat pe foc 10 minute, dacă folosiți creveți decorticați lăsații doar 5 minute. Eu m-am gandit ca se fac mult mai bine întregi și sosul o să iasă mult mai bun. Servim fierbinte pe pat de orez și ornăm cu frunze de busuioc.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveți provensali" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Satisfyyourcravings 1

01.05.2013, 21:55

Pe placul meu!

laura_n 1

01.05.2013, 22:09

o nebunieee

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare (reteta video)