Creveti cu furnici in copac

de cristinne in Fructe de mare, 19 Dec 2011 | 2880 vizualizari

 

Creveti cu furnici in copac ( adica paste din orez..delicioaseeeeeeeeeeeee )

 

INGREDIENTE

  • creveti decorticati: 1 kg
  • paste din orez;
  • unt;
  • sos soia
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu furnici in copac:

Se spala crevetii. Se trec ff repede printr-o ploaie de faina, cat sa ii pudreze usor la suprafata. Se pune un cub mai mare de unt la topit intr-o tigaie si se adauga 3, 4 catei de usturoi (zdrobiti usor sg data} pt a-si lasa aroma in unt. Se scot cateii de usturoi inainte sa se rumeneasca usor si se adauga crevetii calindu-se usor si acoperindu-se cu un capac la foc minim pana se fac.


Se pune la fiert apa.. cand apa clocoteste de adaga pastele de orez si se lasa fix 3 minute ca altfel devin prea moi si se transforma in aluat moale :) (am patit-o pt ca nu am mai citit pe punga data trecuta si le-am fiert normal -10-12 minute si a iesit dezastru).


Se scurg si se clatesc cu apa rece. Optional pt o aroma mai puternica... se calesc si aceste paste in unt cu usturoi ca si crevetii. La final insa se adauga si sos de soia acestora. Sotului mei i-am tocat si niste ardei iute ca cica merge mai bine cu 'picant' la el :)). Oricum Ies dementiale. Un gust delicios- noi am fi mancat un camion de creveti cu 'furnici in copac'

 

TIPS-URI

1

pastele de orez se tin fix 3 minte in apa clocotita...nu mai mult!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu furnici in copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

20.12.2011, 08:55

gaby_gabytza 1

20.12.2011, 14:51

place da ma cam inspaimanta titlu

cristinne 1

03.01.2012, 10:55

anitic_gabytza.. titlul e inventat de bucatarii chinezi.. eu doar l-am preluat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Platou de creveti si scoici