Creveti cu portocale

de Dana_Retetegg in Fructe de mare, 5 Apr 2013 | 4503 vizualizari

 

Cred ca cel mai bun mod in care putem sa pregatim crevetii este cel exotic. Eu ador combinatia de fructe dulci-acrisoare si creveti. De aceasta data i-am incercat cu portocale dulci si zemoase si i-am servit cu garnitura de legume si orez.

 

INGREDIENTE

  • 400 g creveti congelati,
  • 2 portocale,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra,
  • un praf de piper alb,
  • un praf de sare,
  • 1/2 lingurita curry pudra,
  • 1 lingurita sos soia,
  • 1/2 lingurita sos dulce-acrisor,
  • 2 lingurite otet,
  • ulei de masline
  • mix de legume congelate: fasole pastai, cartofi, zucchini, mazare, porumb, morcov, ciuperci, orez (o combinatie facuta de mine intre 2 sortimente de mix de legume).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu portocale:

Am decongelat crevetii in apa rece si i-am lasat la scurs.  

Am taiat ardeiul si ceapa si le-am pus in tigaie cu 1 lingura de ulei de masline. Le-am sotat cateva minute apoi am pus usturoiul tocat fin.  

Am mai lasat 2-3 minute, apoi am pus crevetii si condimentele. Am adaugat otetul si sosurile.  

Am decojit portocalele si le-am tocat cuburi. Le-am pus peste creveti cu tot cu sucul care s-a scurs din ele.  

Am lasat la foc mediu aprox 10-12 minute, amestecand din cand in cand.  

Mixurile de legume le-am pregatit intr-un wok mare la foc iute impreuna cu 2-3 linguri ulei de masline si un praf de sare.  

Am servit crevetii cu sos de portocale si legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de smantana