Creveti cu portocale

de Dana_Retetegg in Fructe de mare, 5 Apr 2013 | 2439 vizualizari

 

Cred ca cel mai bun mod in care putem sa pregatim crevetii este cel exotic. Eu ador combinatia de fructe dulci-acrisoare si creveti. De aceasta data i-am incercat cu portocale dulci si zemoase si i-am servit cu garnitura de legume si orez.

 

INGREDIENTE

  • 400 g creveti congelati,
  • 2 portocale,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra,
  • un praf de piper alb,
  • un praf de sare,
  • 1/2 lingurita curry pudra,
  • 1 lingurita sos soia,
  • 1/2 lingurita sos dulce-acrisor,
  • 2 lingurite otet,
  • ulei de masline
  • mix de legume congelate: fasole pastai, cartofi, zucchini, mazare, porumb, morcov, ciuperci, orez (o combinatie facuta de mine intre 2 sortimente de mix de legume).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu portocale:

Am decongelat crevetii in apa rece si i-am lasat la scurs.


Am taiat ardeiul si ceapa si le-am pus in tigaie cu 1 lingura de ulei de masline. Le-am sotat cateva minute apoi am pus usturoiul tocat fin.


Am mai lasat 2-3 minute, apoi am pus crevetii si condimentele. Am adaugat otetul si sosurile.


Am decojit portocalele si le-am tocat cuburi. Le-am pus peste creveti cu tot cu sucul care s-a scurs din ele.


Am lasat la foc mediu aprox 10-12 minute, amestecand din cand in cand.


Mixurile de legume le-am pregatit intr-un wok mare la foc iute impreuna cu 2-3 linguri ulei de masline si un praf de sare.


Am servit crevetii cu sos de portocale si legume.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dana_Retetegg 1

06.04.2013, 11:47

CookieMonster 1

01.05.2013, 21:19

wow ce-mi place reteta ta

Dana_Retetegg 1

09.05.2013, 00:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Platou cu fructe de mare