Stridii cu sos de vin

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 6 Dec 2012 | 3012 vizualizari

 

Stridiile se pot consuma și crude cu lămâie, însă eu le prefer gătite.

 

INGREDIENTE

  • 8 stridii întregi
  • 20 ml vin
  • puțină sare
  • 2 lingurițe de ulei
  • 2 căței de usturoi tocat
  • 1 lămâie tăiată în sferturi
  • 1 baghetă cu unt pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stridii cu sos de vin:

Stridiile se periază și se deschid cu un cuțitaș special. Ar trebui să curgă apă sărată din ele. Se scoate carnea din cochilie și se curăță. Se păstrează cochiliile.


Într-un wok se încălzește puțin ulei, se adaugă usturoiul și se călește până capătă o culoare aurie. Se adaugă stridiile si de gătesc pentru 1-2 minute. Se adaugă vinul și sarea și se mai lasă 1 minut.


Se așează carnea înapoi în cochilii, se stopesc cu sosul rămas în tigaie și se servesc cu baghetă cu unt caldă și lămâie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Stridii cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Satisfyyourcravings 1

07.12.2012, 11:15

În Rotterdam, se găsesc la piaţa organizată în weekend.

ANNA_46 1

07.12.2012, 13:57

Mmm.....cum arata , tare bine as trai eu pe acolo

Sim0na 1

07.12.2012, 14:35

n-as refuza o portie!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stridii cu sos de ceapa si unt