Creveti cu usturoi

de Brindusa in Fructe de mare, 19 Dec 2009 | 11913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveti mari cruzi, decorticati si curatati de vinisoare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 1/4 lingurita ardei iute uscat (sau pudra de chilli)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri vin alb
  • 2 linguri patrunjel, taiat marunt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii).
Pune lamaia, vinul, patrunjelul, amesteca si mai lasa cam 30 secunde minut (sa scada putin).
Se servesc crevetii imediat cu sosul format.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Oana 1

02.01.2010, 12:19

Ce bine arata!

Irina 1

13.01.2010, 21:59

Ce pofta mi s-a facut! La fel ii prepar si eu, fara sa pun in schimb chilli.

Sylvia 1

09.02.2010, 18:57

Acum am gasit retetea este excelenta, o sa fac si eu data viitoare asa si cu vin ca am mai facut trasi un unt si ulei cu usturoi dar fara vin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti