Creveti cu vin alb si usturoi

de Rocsi in Fructe de mare, 21 Noi 2019 | 4046 vizualizari

 

Este pentru prima data cand gatesc fructe de mare. Eu nu mananc pentru ca nu iubesc nici pestele si nimic inrudit cu el, insa ai mei sunt consumatori de peste si am zis sa incerc ceva nou, pentru ei. Am pregatit o reteta simpla, intr-o cantitate mica, ca sa nu consum prea multe ingrediente, in caz ca nu avea sa le placa si ajungeau la gunoi. Surpriza placuta: ai mei au mancat tot si au zis sa le mai pregatesc. Eu am folosit unt la prepararea lor, insa daca doriti sa ii pregatiti pentru aceste zile de post cu dezlegare la peste, puteti folosi ulei de masline.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr creveti curatati
  • 1 lingurita unt (sau 2-3 linguri ulei de masline)
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu vin alb si usturoi:

Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele.


Curatati usturoiul, il taiati felii.


Puneti o tigaie pe foc, focul sa fie potrivit, adaugati untul si usturoiul.


Cand untul s-a topit si usturoiul devine usor auriu, dati drumul crevetilor. Ii sotati 2-3 minute, apoi turnati vinul.


Presarati sare si piper. Amestecati si lasati pe foc 5-7 minute, ca sa mai scada lichidul.


Spre final ii stropiti cu zeama de lamaie, amestecati totul si mai lasati circa 1 minut pe foc.


Trageti tigaia deoparte cand sunt gata crevetii. Ii presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.


Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu vin alb si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

01.12.2019, 19:53

Multumesc, Lucy!

FlorinAlexandru 1

29.11.2020, 14:03

Yummy yummy, mi-am facut o jumatate de kg de creveti , foarte deliciosi daca pot sa spun asa.
Multumesc Rocsi!!

Rocsi 1

01.12.2020, 18:05

Ma bucur mult sa aud asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de spanac cu cartofi
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

ieri la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

ieri la 09:13

Coliva

de Rocsi 9

pe 02.03 la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

pe 02.03 la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Creveti Prajiti