Creveti simpli

de Brindusa in Fructe de mare, 21 Noi 2010 | 6872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 27 creveti (sau mai multi)
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cu susan
  • piper macinat
  • ulei de palmier, pentru prajit 
  • 9 betisoare de lemn (frigarui)
  • 300 g spaghetti 
  • 5 linguri sos de soia (in loc de sare)
  • sucul de la 1 lamaie (sau dupa gust.mie imi place mai acrisor sosul)
  • 4 catei de usturoi, rasi pe razatoarea mica
  • 4 linguri vin rosu sec
  • 6 picaturi de sos  iute (sau 1/2 lingurita boia iute)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti simpli:

Pune la fiert 3 l de apa cu 1/2 lingurita de sare (pentru spaghetti)

Amesteca faina cu susanul si piperul macinat.

Taie frigaruile la dimensiuni potrivite, astfel incat sa incapa in tigaia unde o sa prajesti crevetii

Fa sosul: intr-un castronel amesteca bine ultimele 5 ingrediente.

Curata crevetii, usuca-i putin cu prosoape de hartie si da-i prin amestecul de faina

Pune cate 3 creveti pe fiecare betisor de lemn

Ateapta sa fiarba apa si pune spaghetele in ea. Fierbe al dente. Scurge-le.

Incinge tigaia. Pune ulei cam de 3-4 cm inaltime. Asteapta sa se incinga bine.

Pune frigaruile in tigaie (cate incap). Prajeste pe fiecare parte cam 2-3 minute la foc mediu- iute.

Scoate crevetii pe o farfurie acoperita cu servetele absorbante.

Continua pana ce toti crevetii sunt prajiti.

Pe o farfurie pune cate o portie de paste si 3 frigarui de creveti. Stropeste bine cu sos. Mancarea se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti simpli" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

23.11.2010, 14:03

si mie-mi plac crevetii si abia astept sa-i incerc si pe ai tai si cred ca sunt nemaipomeniti

elena1988 1

13.02.2011, 18:15

adry88 1

22.05.2011, 18:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aniversar Pat Patrouille

pe 01.07 la 12:00

Tort cu citrice, cocos si zmeura

de Rocsi 9

pe 30.06 la 20:46

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

pe 29.06 la 21:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez negru cu creveti Sichuan