Creveti simpli

de Brindusa in Fructe de mare, 21 Noi 2010 | 4930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 27 creveti (sau mai multi)
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cu susan
  • piper macinat
  • ulei de palmier, pentru prajit 
  • 9 betisoare de lemn (frigarui)
  • 300 g spaghetti 
  • 5 linguri sos de soia (in loc de sare)
  • sucul de la 1 lamaie (sau dupa gust.mie imi place mai acrisor sosul)
  • 4 catei de usturoi, rasi pe razatoarea mica
  • 4 linguri vin rosu sec
  • 6 picaturi de sos  iute (sau 1/2 lingurita boia iute)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti simpli:

Pune la fiert 3 l de apa cu 1/2 lingurita de sare (pentru spaghetti)


Amesteca faina cu susanul si piperul macinat.


Taie frigaruile la dimensiuni potrivite, astfel incat sa incapa in tigaia unde o sa prajesti crevetii


Fa sosul: intr-un castronel amesteca bine ultimele 5 ingrediente.


Curata crevetii, usuca-i putin cu prosoape de hartie si da-i prin amestecul de faina


Pune cate 3 creveti pe fiecare betisor de lemn


Ateapta sa fiarba apa si pune spaghetele in ea. Fierbe al dente. Scurge-le.


Incinge tigaia. Pune ulei cam de 3-4 cm inaltime. Asteapta sa se incinga bine.


Pune frigaruile in tigaie (cate incap). Prajeste pe fiecare parte cam 2-3 minute la foc mediu- iute.


Scoate crevetii pe o farfurie acoperita cu servetele absorbante.


Continua pana ce toti crevetii sunt prajiti.


Pe o farfurie pune cate o portie de paste si 3 frigarui de creveti. Stropeste bine cu sos. Mancarea se serveste calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti simpli" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

23.11.2010, 14:03

si mie-mi plac crevetii si abia astept sa-i incerc si pe ai tai si cred ca sunt nemaipomeniti

elena1988 1

13.02.2011, 18:15

adry88 1

22.05.2011, 18:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Taietei chinezesti cu creveti