Frigarui de creveti si calmari

de xana in Fructe de mare, 5 Iul 2013 | 2178 vizualizari

 

Vreau sa mentionez ca ador reteta asta, iar vara o fac de cate ori pot, cu o salata alaturi.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr calmari
  • 600 gr creveti
  • 1 ardel verde sau rosu
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita de boia de ardei
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • putin ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti si calmari:

Am taiat calmarii in bucatele de 3 centimetri si i-am pus intr-un castronel cu sare, piper, boia, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si cam 2 linguri de ulei si am amestecat bine. Ideal ar fi sa ramana la marinat peste noapte, dar e bine si cateva ore.


Am taiat ardeiul in patratele si ceapa la fel si am inceput asamblarea: crevete, ardel, calmar, ceapa, crevete si asa mai departe pana termin.


Cel mai bine ies pe gratarul de carbuni si sunt gata cam intr-un sfert de ora, cat sa se rumeneasca putin pe ambele parti. Eu obisnuiesc, cat frigaruile sunt pe gratar sa le ung cu un amestec de ulei cu usturoi pisat.


Enjoy!

 

TIPS-URI

1

cine foloseste betisoare din lemn, trebuie sa le lase jumatate de ora in apa, ca sa se umfle

2

nu uitati frigaruile pe gratar! Daca stau mai mult decat trebuie, calmarii devin tari si crevetii uscati

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti si calmari" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.07.2013, 22:22

Bine ai venit

xana 1

05.07.2013, 22:34

Bine v-am gasit!

RuxyRux 1

05.07.2013, 22:36

Grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)