Creveti in stil asiatic

de RuxyRux in Fructe de mare, 15 Iun 2013 | 2132 vizualizari

 

Sa va mai povestesc cat sunt de deliciosi?

 

INGREDIENTE

  • 2 kg creveti proaspeti
  • zeama de la o portocala
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 linguri ulei de alune
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura de ceapa de primavara( uscata)
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de sos curry
  • 1 lingura sos de chilli dulce acrisor
  • 1 cana de apa( sau vin dulce)
  • un praf de turmeric
  • 50 gr unt
  • 10 catei de usturoi( o capatana mare)
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in stil asiatic:

Cel mai dificil lucru este curatatul crevetilor.:) in sensul ca necesita timp si o oarecare indemanare...si pentru asta exista un sot iubitor :)


Crevetii se spala si se scurg in strecuratoare.


Se pune uleiul in tigaie, se incinge usor si se stinge cu jumatate din laptele de cocos. Se pune ceapa, usturoiul, se lasa 1 minut si se adauga restul ingredientelor( untul, sosurile, zeama de portocala, condimentele). Adaugam restul de lapte de cocos si apa. Dam compozitia in doua trei clocote.. Se prepara sosul, se potriveste de sare si piper, si apoi se pun crevetii care se tin pentru fix 5 minute , nu mai mult caci se vor intari si vor deveni gumati :).


Eu am servit preparatul cu orez Basmati cu patrunjel...o minunatie :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

16.06.2013, 11:19

Panacris 1

16.06.2013, 19:20

Direct la favorite și de probat musai

RuxyRux 1

19.06.2013, 10:41

Multumesc ;x

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lipie cu legume
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi

de xana 5

ieri la 16:02

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

de Oana 9

ieri la 14:00

Napolitane de post

de xana 5

ieri la 13:15

Tarta cu ciocolata si blat din granola

ieri la 10:15

Tortulet de biscuiti

de GeorgiG 5

pe 20.02 la 21:59

RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de portocale