Creveti in stil asiatic

de RuxyRux in Fructe de mare, 15 Iun 2013 | 4022 vizualizari

 

Sa va mai povestesc cat sunt de deliciosi?

 

INGREDIENTE

  • 2 kg creveti proaspeti
  • zeama de la o portocala
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 linguri ulei de alune
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura de ceapa de primavara( uscata)
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de sos curry
  • 1 lingura sos de chilli dulce acrisor
  • 1 cana de apa( sau vin dulce)
  • un praf de turmeric
  • 50 gr unt
  • 10 catei de usturoi( o capatana mare)
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in stil asiatic:

Cel mai dificil lucru este curatatul crevetilor.:) in sensul ca necesita timp si o oarecare indemanare...si pentru asta exista un sot iubitor :)

Crevetii se spala si se scurg in strecuratoare.

Se pune uleiul in tigaie, se incinge usor si se stinge cu jumatate din laptele de cocos. Se pune ceapa, usturoiul, se lasa 1 minut si se adauga restul ingredientelor( untul, sosurile, zeama de portocala, condimentele).  Adaugam restul de lapte de cocos si apa.  Dam  compozitia in doua trei clocote.. Se prepara sosul, se potriveste de sare si piper, si apoi se pun crevetii care se tin pentru fix 5 minute , nu mai mult caci se vor intari si vor deveni gumati :).

Eu am servit preparatul cu orez Basmati cu patrunjel...o minunatie :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

16.06.2013, 11:19

Panacris 1

16.06.2013, 19:20

Direct la favorite și de probat musai

RuxyRux 1

19.06.2013, 10:41

Multumesc ;x

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

ieri la 20:46

Paste cu sunculita si oua

ieri la 19:31

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

ieri la 19:26

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus