Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus

de Bunica in Fructe de mare, 19 Mar 2013 | 3759 vizualizari

 

Daca va plac preparatele cu gust dulce-acrisor va invit la Creveti cu sos dulce-acrisor si cus-cus!

 

INGREDIENTE

  • 230 g creveti decorticati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • zeama de la o portocala
  • 100 ml vin alb
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • piper
  • ierburi aromate
  • 1 legatura patrunjel
  • 125 g cus-cus
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus:

Intr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare.


Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul.


Intr-o tigaie teflonata se pune uleiul si se caleste putin usturoiul.


Se scoate usturoiul,se pun creveti pentru 5 minute.


Peste creveti se adauga sucul de portocala,vinul si zeama de lamaie.


Toate aceste se fierb impreun inca 15 minute dupa care se stinge focul.


La sfarsit se asezoneaza cu patrunjelul tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

La cus-cus am folosit ulei in loc de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Alina26 1

19.03.2013, 15:52

super bun!!!!

MotanLaOale 1

19.03.2013, 17:53

bun bun

Bunica 1

19.03.2013, 18:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

RETETA RECOMANDATA
Creveti in stil asiatic