Creveti pane cu sos picant de rosii si ardei

de Oana in Fructe de mare, 25 Sep 2011 | 8240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g cozi de creveti
  • 1 ou
  • 4 linguri lapte
  • faina (cat cuprinde)
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • Pentru sos:
  • un ardei capia mare copt
  • o rosie mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri sos dulce-picant
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti pane cu sos picant de rosii si ardei:

Crevetii se curata de crusta si de vena inchisa la culoare de pe interior, se spala si se lasa la scurs, apoi se sterg cu prosoape de hartie de bucatarie.


Oul se bate bine cu laptele, sare, piper si marar uscat. Se adauga faina pana compozitia devine omogena, ca aluatul de clatite. Pesmetul se pune pe o farfurie.


Se incinge ulei intr-o tigaie, crevetii se tavalesc prin aluatul cu ou, apoi prin pesmet si se prajesc pe ambele parti pana se coloreaza in roz si crusta este usor crocanta. Se scot pe hartie de bucatarie si se pastreaza la cald.


Pentru sos: Rosia se opareste in apa clocotita cu sare, 1 minut. Se scoate, se indeparteaza pielea si cotorul. Jumatate din rosie si jumatate de ardeiul copt se toaca cubulete, se pun intr-un bol. Celelalte jumatati impreuna cu usturoiul se mixeaza cu blenderul vertical, pana se obtine o crema fina, apoi se adauga in bol, peste cubuletele de rosii si ardei. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga sosul dulce-picant (din comert).


Se servesc crevetii calzi cu sosul picant si cartofi la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti pane cu sos picant de rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Cris2711 1

03.10.2011, 13:22

mihaelaradu 1

12.11.2011, 21:48

Off! Eu asta gravidoasă si ahtiată dupa creveţi, dă-du-i buzna peste pagina ta (mânată de bunătatea de spanakopitta). Asta e mâncarea mea preferată!

Oana 1

12.11.2011, 23:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de soia si vin