Creveti saganaki

de Doralinda in Fructe de mare, 10 Feb 2013 | 3885 vizualizari

 

O reteta tipic greceasca la care se cere mult vin langa! ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 creveti fierti deja
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 linguri patrunjel
  • 250 ml vin alb
  • 400 gr bulion de rosii bucatele
  • o bucatica usturoi taiat felii
  • 200 gr branza feta
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti saganaki:

Crevetii ii curatam doar de coaja, lasam capul si coada si ii clatim putin in apa rece. Intr-o cratita incalzim 2 linguri de ulei si apoi punem la calit ceapa pana se inmoaie putin, dupa care adaugam patrunjelul, vinul, rosiile, usturoiul si restul de ulei, ladand la fiert ptr cca 30 min. Cand sosul e gata, punem crevetii si mai fierbem inca 5 min, apoi punem feta bucatele mici si lasam sa se topeasca, apoi luam de pe foc.

Se serveste fierbinte insotita de multa paine ptr a intinge in sos!

 

TIPS-URI

1

Cu sosul obtinut, puteti sa faceti si paste cu fructe de mare, merge de minune!

2

Sare nu e nevoie sa adaugati ptr ca feta e destul de sarata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti saganaki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Creveti saganaki-0
Creveti saganaki-1
Creveti saganaki-2

COMENTARII (43)

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

27.02.2013, 09:56

Xandrinne

Xandrinne 1

03.09.2014, 19:58

Panacris

Panacris 1

19.02.2015, 07:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!