Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

de Panacris in Fructe de mare, 27 Apr 2020 | 3613 vizualizari

 

 
Un fel principal sau de ce nu, o cină sățioasă, rapidă, savuroasă și sănătoasă!
 

 

INGREDIENTE

  • Tăiței chinezești cca. 300 g,
  • Creveți prefierți cca. 100 g,
  • Scoici marinate 1 borcan, cca. 100 g,
  • Ceapă 1 bucată mare,
  • Legume Wok 1 conservă,
  • Ciuperci negre, urechi de lemn cca. 300 g,
  • Zeamă de lămâie cca. 50 ml,
  • Sos de soia 3 linguri,
  • Sos de chili 1 linguriță,
  • Sos de pește 3 linguri,
  • Ulei de fistic/alune/arahide 3 linguri,
  • Usturoi 4 căței,
  • Ceapă chinezească
  • chives câteva fire.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti:

 

Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute, neacoperit, până ce devin translucide.

Între timp se pune la fiert apa într-un vas încăpător, când clocotește se adaugă tăițeii chinezești, se amestecă până se afundă/scufundă :D, scuza-ți regionalismele, de care nu pot scăpa, ever :D :))), în apă, apoi se acoperă și se oprește focul

Legumele wok (muguri de bambus, muguri de fasole Mung, morcovi, stiuleți de porumb dulce) se adaugă împreună cu ciupercile, urechi de lemn, creveții, scoicile marinate, sosul de soia, pește, chili peste amestecul de ceapă și usturoi, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se adaugă pastele, scurse de apă și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, la foc mediu, cât să se ajungă la aceeași temperatură toate ingredientele.

Se stropesc cu suc de lămâie, se asezonează cu ceapă chives, se amestecă ușor și se servesc, imediat, fierbinte!!!! 

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de creveti