Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia

de Catalina L in Fructe de mare, 29 Iul 2015 | 2653 vizualizari

 

Foarte ușor și rapid de facut ..... am folosit creveti proaspeti si frumosi cumpărati deja fierti la pescarie. Am improvizat o reteta chinezeasca, cu produsele pe care le-am avut la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveți roz cruzi sau fierti
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingura de sos soia dark
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura ulei
  • semințe de susan
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia:

Curatam creveții, lăsând doar coada.


Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.


Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul.


Adaugati creveții și le sotati pe fiecare parte.


Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.


La sfarsit se adauga sosul de soia dark, semintele de susan, se amestecă și se lasă inca 2-3 minute pe foc.


Serviti crevetii ca aperitiv .....ii puteti acompania cu orez, salata verde etc.


Poftă bună !!!

 

TIPS-URI

1

lasati pentru aspect coada cand curatati crevetii

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

anca_rm 1

30.07.2015, 08:23

imi plac crevetii , reteta ta trebuie incercata

dantes 1

30.07.2015, 08:43

Foarte buni!

Gicuta69 1

10.08.2015, 11:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de lamaie si usturoi (Reteta Video)