Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia

de Catalina L in Fructe de mare, 29 Iul 2015 | 2027 vizualizari

 

Foarte ușor și rapid de facut ..... am folosit creveti proaspeti si frumosi cumpărati deja fierti la pescarie. Am improvizat o reteta chinezeasca, cu produsele pe care le-am avut la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveți roz cruzi sau fierti
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingura de sos soia dark
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura ulei
  • semințe de susan
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia:

Curatam creveții, lăsând doar coada.

Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.

Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul.

Adaugati creveții și le sotati pe fiecare parte.

Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.

La sfarsit se adauga sosul de soia dark, semintele de susan, se amestecă și se lasă inca 2-3 minute pe foc.  

Serviti  crevetii ca aperitiv .....ii puteti acompania cu orez, salata verde etc.  

Poftă bună !!!

 

TIPS-URI

1

lasati pentru aspect coada cand curatati crevetii

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

anca_rm 1

30.07.2015, 08:23

imi plac crevetii , reteta ta trebuie incercata

dantes 1

30.07.2015, 08:43

Foarte buni!

Gicuta69 1

10.08.2015, 11:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!