Crinkles

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Ian 2013 | 1334 vizualizari

 

Intre sarbatori... timp de relaxare si de meditatie... Ma relaxez si ma gandesc la cum va fi noul an.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr ciocolata 50% cacao
  • 100 gr zahar
  • 70 gr unt
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 225 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar tos si zahar pudra pentru exterior
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkles:

Incepem prin a mixa ouale cu zaharul pana ce devin spumoase si capata consistenta unei creme.

Ciocolata o topim, rupta in bucati, impreuna cu untul, pe baie de aburi. Adaugam apoi ciocolata topita cu unt peste crema de oua si zahar si mixam pana la omogenizare completa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat. Omogenizam. Dam totul la frigider peste noapte sau macar pentru 3 ore.

Cand timpul de stat la trece a expirat trecem la etapa urmatoare. Incingem cuptorul cam la vreo 170 grade, treapta 2. Din compozitie luam cate o lingurita si modelam o bila pe care o vom tavali bine de tot prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra. Asezam fiecare bila in tava, pe o hartie de copt, la distanta de 3 cm una de alta. 

Dam la cuptor pentru 10 minute. Nu depasiti timpul pentru ca se vor usca prea tare. Vor trebui sa fie crocante la exterior si pufoase la interior... deliciosenii, nu alta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkles" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Geanina87

Geanina87 1

11.01.2013, 16:21

super

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.01.2013, 20:12

Sim0na

Sim0na 1

12.01.2013, 12:03

super prezentare!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!