Crizanteme cu crema de ciocolata si alune

de Steffy in Prajituri, 13 Mar 2014 | 2338 vizualizari

 

Multumesc Susu pentru reteta...am facut cantitate mai mare decat in reteta ta si mi-au iesit si cativa mini cozonaci.

 

INGREDIENTE

  • 1000 g faina cernuta
  • 42 g drojdie proaspata
  • 4 oua + 1 ou pentru uns
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • o esenta de rom
  • o esenta de vanilie
  • crema de ciocolata in 2 culori
  • 150 g alune maruntite
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme cu crema de ciocolata si alune:

Se tin toate ingredientele la temperatura camerei pentru cel putin 2 ore.


Se pune faina cernuta intr-un vas, in mijlocul careia facem un crater, in care punem drojdia, o lingurita zahar si putin lapte cald. Lasam pentru 10 minute sa se umfle drojdia, apoi adaugam ouale batute cu zaharul, esentele si coaja de portocala. Adaugam un praf de sare.


Se framanta la loc cald si se adauga laptele caldut. La sfarsit, turnam treptat uleiul caldut si framantam pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.


Aluatul se imparte in bucati egale, rotunde si se mai lasa la crescut.


Se pune in mijloc umplutura de ciocolata si alune maruntite, dupa care se strang marginile la gura ca la un sac (vezi imagine), apoi apesi usor in mijloc pentru a acoperi umplutura.


Se cresteaza marginile si se rasucesc in sens invers, formand astfel o floare. Pentru a nu se lipi cutitul de aluat, il puteti da prin ulei sau se poate chiar folosi o foarfeca de bucatarie. Se ung cu ou batut si se mai lasa cateva minute la crescut.


La fiecare mini cozonac, am luat cate 2 bile de aluat, le-am intins pe fiecare, am pus umplutura si apoi le-am rasucit.


Mi-au iesit 10 crizanteme si 3 mini cozonaci. Se coc pe tava tapetata cu hartie de copt. Se tin la cuptor pana se rumenesc frumos si se incerc cu o scobitoare.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme cu crema de ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

- Andreea - 1

13.03.2014, 21:49

laura_n 1

14.03.2014, 14:01

bunatati

anca_rm 1

14.03.2014, 16:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci