Crizanteme cu crema de ciocolata si alune

de Steffy in Prajituri, 13 Mar 2014 | 1127 vizualizari

 

Multumesc Susu pentru reteta...am facut cantitate mai mare decat in reteta ta si mi-au iesit si cativa mini cozonaci.

 

INGREDIENTE

  • 1000 g faina cernuta
  • 42 g drojdie proaspata
  • 4 oua + 1 ou pentru uns
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • o esenta de rom
  • o esenta de vanilie
  • crema de ciocolata in 2 culori
  • 150 g alune maruntite
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme cu crema de ciocolata si alune:

Se tin toate ingredientele la temperatura camerei pentru cel putin 2 ore.


Se pune faina cernuta intr-un vas, in mijlocul careia facem un crater, in care punem drojdia, o lingurita zahar si putin lapte cald. Lasam pentru 10 minute sa se umfle drojdia, apoi adaugam ouale batute cu zaharul, esentele si coaja de portocala. Adaugam un praf de sare.


Se framanta la loc cald si se adauga laptele caldut. La sfarsit, turnam treptat uleiul caldut si framantam pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.


Aluatul se imparte in bucati egale, rotunde si se mai lasa la crescut.


Se pune in mijloc umplutura de ciocolata si alune maruntite, dupa care se strang marginile la gura ca la un sac (vezi imagine), apoi apesi usor in mijloc pentru a acoperi umplutura.


Se cresteaza marginile si se rasucesc in sens invers, formand astfel o floare. Pentru a nu se lipi cutitul de aluat, il puteti da prin ulei sau se poate chiar folosi o foarfeca de bucatarie. Se ung cu ou batut si se mai lasa cateva minute la crescut.


La fiecare mini cozonac, am luat cate 2 bile de aluat, le-am intins pe fiecare, am pus umplutura si apoi le-am rasucit.


Mi-au iesit 10 crizanteme si 3 mini cozonaci. Se coc pe tava tapetata cu hartie de copt. Se tin la cuptor pana se rumenesc frumos si se incerc cu o scobitoare.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme cu crema de ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Andreea Caroline 1

13.03.2014, 21:49

laura_n 1

14.03.2014, 14:01

bunatati

anca_rm 1

14.03.2014, 16:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu fructe de padure