Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Multumesc Susu pentru reteta...am facut cantitate mai mare decat in reteta ta si mi-au iesit si cativa mini cozonaci.
Se tin toate ingredientele la temperatura camerei pentru cel putin 2 ore.
Se pune faina cernuta intr-un vas, in mijlocul careia facem un crater, in care punem drojdia, o lingurita zahar si putin lapte cald. Lasam pentru 10 minute sa se umfle drojdia, apoi adaugam ouale batute cu zaharul, esentele si coaja de portocala. Adaugam un praf de sare.
Se framanta la loc cald si se adauga laptele caldut. La sfarsit, turnam treptat uleiul caldut si framantam pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in bucati egale, rotunde si se mai lasa la crescut.
Se pune in mijloc umplutura de ciocolata si alune maruntite, dupa care se strang marginile la gura ca la un sac (vezi imagine), apoi apesi usor in mijloc pentru a acoperi umplutura.
Se cresteaza marginile si se rasucesc in sens invers, formand astfel o floare. Pentru a nu se lipi cutitul de aluat, il puteti da prin ulei sau se poate chiar folosi o foarfeca de bucatarie. Se ung cu ou batut si se mai lasa cateva minute la crescut.
La fiecare mini cozonac, am luat cate 2 bile de aluat, le-am intins pe fiecare, am pus umplutura si apoi le-am rasucit.
Mi-au iesit 10 crizanteme si 3 mini cozonaci. Se coc pe tava tapetata cu hartie de copt. Se tin la cuptor pana se rumenesc frumos si se incerc cu o scobitoare.
Pofta buna!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola