Croissante rapide

de Meea in Dulciuri, 3 Apr 2020 | 6183 vizualizari

 

Dacă n-ai chef de citit, te scutesc și îți spun că doar urmează să laud pâna la cer și înapoi aceste croissante de casă, fragede și rapid de făcut. Ce-i drept, îmi vine să scriu câteva rânduri, dar n-am cum să tac când sunt atât de fericită. NU AM CUM! Deci... nu știu sigur dacă m-am temut sau nu, dar auzisem că atunci când vrei să faci croissante de casă trebuie să tot împachetezi aluatul și să-l tot dai la rece pentru o oră, cam de 6-7 ori. Să tot întinzi la untul ăla tare și să tot leșini din 5 în 5 minute și după două luni, erai cam la jumătatea procesului de făcut croissante. Bine, am exagerat puțin, dar oricum e o poveste destul de înfiorătoare. Dar știi, am făcut-o eu o poveste din aceea cu final fericit, că așa-mi place mie! Și ce poate fi mai frumos decât să-ți spun că rețeta de astăzi te va ajuta să faci croissante de casă, într-un timp scurt și cu un rezultat pufos... fără prea mult timp de așteptare și cu firimituri de foietaj rămase în farfurie. Îți imaginezi ce zic? Dacă nu, uită-te la pozele din această postare și vezi că ți-am lăsat o surpriză la sfârșit.

 

INGREDIENTE

  • (16 buc.):
  • 200 ml lapte călduț
  • 200 ml apă caldă
  • 10 g drojdie uscată
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • sare
  • 700 g făină
  • 200 g unt moale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante rapide:

        Eu iar am pus laptele, apa, drojdia, oul, zahărul, făina și sarea în aparatul pentru frământat și mi-am lăsat amicul să-și facă treaba. Am setat comanda pentru frământat și dospit.
       Dacă vrei să frămânți aluatul, pune făina într-un vas încăpător. Lasă în mijloc un cuibușor și umple-l cu laptele, drojdia și sarea. Lasă amestecul din mijloc să se umfle pentru 10 minute. Adaugă oul bătut, apa și zahărul și frământă un aluat elastic. Lasă aluatul la dospit, acoperit cu un prosop de bucătărie, pentru 1 oră.Împărțim aluatul în 12 bucăți. Întindem fiecare bucată din aluat în foi subțiri și rotunde și de aceleași dimensiuni.

        Ungem cu unt moale prima foaie, o acoperim cu a doua foaie, ungem cu unt și tot așa. Este ca și cum am face un tort. La sfârșit, obținem un aluat rotund, format din mai multe straturi. Când acoperim foile una peste cealaltă, în caz că una dintre ele este întinsă de dimensiuni mai mici, poți trage ușor de aluat ca să fie de aceleași dimensiuni cu cea de jos. Aluatul este elastic și îți va permite.

Peste ultima foaie nu mai punem unt. Înfoliem aluatul și îl lăsăm la congelator pentru 30 de minute.Scoatem aluatul și cu ajutorul unui sucitor, întindem aluatul format din straturi într-o foaie mare și subțire.

          Împărțim aluatul în 16 triunghiuri și le crestăm puțin capătul ca în imaginea de mai jos. Rulăm aluatul și formăm croissantele.Ungem croissantele cu un gălbenuș amestecat cu puțin lapte.Punem tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox. 30-35 de minute sau până când se rumenesc croissantele.

       Deja miroase a foietaje cu unt în casă! Poftă bună!

   

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante rapide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera