Croque monsieur in felul meu sau un mic rasfat in serile ploioase

de GretaRachita in Sandvisuri, 12 Apr 2014 | 1530 vizualizari

 

S-a incheiat o saptamana ploioasa, a inceput alta... ploioasa. Dar sa nu ne descurajam. Va veni si DUMNEALUI, Domnul Soare si pe strada noastra. Intre timp, tinand cont de faptul ca este luni, ca trebui sa mergem inainte cu ploaia va propun o mancare de lins degetele:

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de paine subtire cu lapte pentru tramezzini
  • 2 cuburi de spanac congelat
  • 1 nuca micuta de unt
  • 200 ml de lapte
  • cascaval
  • 1 rosie
  • salam
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croque monsieur in felul meu sau un mic rasfat in serile ploioase:

Eu am pregatit unul cu salam si altul cu rosii si spanac.


am facut o crema cu circa 150 ml de lapte, circa 50 g de branza razalita, un pic de sare, piper si e nucsoara. Am taiat feliile de paine pentru tramezzini in 3 parti egale. Pentru fiecaretoast am inmuiat in lapte o felie de paine , iar celelalte doua le-am prajit in tigae (fara ulei).


Am trecut apoi la asamblarea croque monsieurilor mele. Am aprins focul la 200 de grade, am tapetat o tava de cuptor cu hartie pt copt si am asamblat astfel: pentru croque monsieur cu salam - o felie de paine prajita, spanacul saltat in tigae cu putin unt si sare, branza (o felie de cascaval sau gruviera, mozzarella sau chiar o felie de branza topita) + o felie de paine inmuiata in lapte + feliile de salam + felia de paine prajita si deasupra salsa mea cu lapte si branza. Pentru croque monsieur-ul vegetarian am inlocuit feliile de salam cu felii de rosie.


Am pus apoi sandwich-urile in cuptorul preincalzit la 200 grade, ventilat pentru 10-15 min. Delicios. Un adevarat rasfat pe o vreme ca asta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Croque monsieur in felul meu sau un mic rasfat in serile ploioase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

12.04.2014, 20:20

Bya Ralu 1

12.04.2014, 21:26

ce bine arata

MotanLaOale 1

12.04.2014, 23:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Croque Monsieur