Crostata cu mere si nuci ( de post)

de alilianaa in Prajituri, 22 Mai 2014 | 1465 vizualizari

 

Prajitura asta a fost ,, de dat". A fost buna, buna, buna...

 

INGREDIENTE

  • 70 g margarina plus 20 g pentru mere
  • 230 g faina
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 8 mere
  • 5-6 linguri zahar
  • zahari vanilat ( un plic) si scortisoara
  • 3 linguri nuci
  • 200 ml vin rosu
  • o lingurita amidon
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu mere si nuci ( de post):

Foaia: margarina se framanta cu faina, sare si zahar, zahar vanilat. La final se adauga apa, se omogenizeaza bine si se da la rece.


Merele se curata de cotoare si se toaca cuburi. Nucile se prajesc.


Intr-o oala punem zaharul si merele, le amestecam bine si cand zaharul incepe sa se caramelizeze adaugam vinul, margarina si nucile si scortisoara. Le lasam pe foc pana ce merele se inmoaie putin si solutia se leaga . Se da la rece.


Intr-o tava cu marginile detasabile intindem foaia. Intepam cu furculita din loc in loc. Foaia trebuie sa fie mai mare decat marimea tavii pentru a putea acoperi pe margini merele. Adaugam cu o lingura merele, se asezam bine si uniform. Zeama ramasa se amesteca cu o lingurita de amidon, se da pe foc pana se ingroasa si cand se racoreste putin se adauga peste mere. Pliem marginile aluatului peste compotie si bagam la cuptor pentru 30 minute.


La final se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu mere si nuci ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Pushaa 1

23.05.2014, 13:11

alilianaa 1

23.05.2014, 20:05

Multumesc, dragilor. Ma buucr ca v-a placut!

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:30

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă de post